Tehno
314 prikaza

Vozač Teslinog Model S-a uhvaćen kako spava za vrijeme vožnje po autocesti

Tesla Motors - Model S
Wikipedia
Iako Elon Musk savjetuje vozače Teslinih automobila da ne miču ruke s volana, ovaj vozač odlučio je odrijemati dok ga Autopilot softver odveze na destinaciju

Teslin električni Model S koristi verziju softvera koja omogućuje automobilu da sam upravlja, mijenja voznu traku, parkira i sprječava udar. Mnogi vlasnici već su testirali kako je to kada automobil upravlja umjesto vas, a na Redditu se pojavio zanimljiv video koji prikazuju vozača Teslinog Modela S kako bezbrižno spava na vozačevom mjestu dok njegov automobil vozi autocestom umjesto njega. 

No, iako Tesla Motors stalno nadograđuje i poboljšava Autopilot softver, šef kompanije, Elon Musk, više je puta upozorio vozače kako ne bi trebali micati ruke s volana. Nedavno je jedan korisnik prijavio da mu se ovaj sustav srušio kada se ogroman moljac zaletio u jedan od senzora automobila, a nekoliko vlasnika Tesla automobila požalilo se da je vozilo pri korištenju autopilota skrenulo u krivu ulicu ili prešlo u krivu traku.

via GIPHY

Musk kaže kako ćemo do potpuno autonomnih vozila, koja će nas moći odvesti od garaže do posla bez da išta diramo tijekom vožnje, morati pričekati još barem tri godine. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.