Tehno
126 prikaza

Musk povećava proizvodnju: Za dvije godine 500.000 vozila godišnje

Tesla Motors
Reuters/Pixsell
Tesla Motors povećava svoju proizvodnju zbog velikog interesa za njihove električne automobile

Kada je Elon Musk lansirao Teslin Model 3 nitko nije mogao predvidjeti golemi interes za ovaj 35.000 dolara vrijedan električni automobil kojeg je dosad naručilo preko 400.000 kupaca.

Govoreći na AVERE E-mobility konferenciji Teslin potpredsjednik za razvoj poslovanja Diarmuid O’Connell rekao je kako interes za Teslinim automobilom pokazuje industriji da postoji ogromna potražnja za odličnim električnim automobilima, a da im to daje i sigurnost koju trebaju kako bi napravili potrebne investicije da izrade ovaj automobil. 

Ipak, mnogi sumnjaju da Tesla Motors može zadovoljiti ovako visoku potražnju. Tesla Motors je prošle godine isporučio 50.580 vozila, odnosno prvi put su uspjeli isporučiti više od 50.000 automobila unutar jedne godine. Elon Musk je tada rekao kako do kraja 2020. godine žele proizvoditi čak 500.000 vozila godišnje.

No, sada su se predomislili i žele ostvariti ovaj cilj već za dvije godine, odnosno do kraja 2018. godine. Tesli će biti teško zadržati kvalitetu vozila i proizvesti čak 500.000 u jednoj godini, no ogromna potražnja za Modelom 3 natjerala ih je na povećanje proizvodnje.

U nedavnoj objavi za medije rekli su kako u narednim mjesecima namjeravaju poveći proizvodnju na 2000 vozila (Modela S i Modela X) tjedno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.