Top News
319 prikaza

Otkrivamo bizarne detalje iz turističkog vodiča Islamske države

Abu Rumaysah al-Britani
Twitter/ Die Welt
Britanski džihadist napisao je upravo nevjerojatan vodič kroz Islamsku republiku u kojem navodi što morate probati prije nego pokore svijet

Abu Rumaysah al-Britani ovih dana je objavio 'Kratki vodič u Islamsku državu', elektroničku knjigu u kojoj piše o hrani, vremenskim uvjetima i ljudima u kalifatu, a koja djeluje kao tipična turistička knjižica iz 1950-ih godina.

Pokušavajući pokazati drugu stranu kalifata, al-Britani savjetuje zainteresirane da obavezno probaju sočnu sarmu, ukusan šiš kebab i zadovoljavajuće falafel sendviče. Nakon jela, možete uživati u voćnim koktelima. "Koristite maštu i stvorite svoju unikatnu mješavinu. A možete se i razmaziti dodajući mlijeko, šećer ili lomljeni led", piše novopečeni turistički vodič.

Ako ste ljubitelj kave, ne brinite, jer tu možete popiti najbolju kavu i cappuccino u okolici. Doduše, hoće li vam taj napitak pripremiti jazidi djevojke, koje su zarobljene nakon što su prisustvovale klanju svojih očeva, braće i sinova, ne spominje.

Al-Britani je uhićen u Velikoj Britaniji u rujnu 2014. godine s grupom muškaraca optuženih za podupiranje terorizma. Nakon što je za njega plaćena jamčevina, odmah je pobjegao i ubrzo objavio fotografiju iz Sirije, s AK-47 u jednoj i novorođenim sinom u drugoj ruci. Otad se izgleda pak prebacio na pisanje.

ISIS propaganda | Author: valasz.hu valasz.hu

Navodi tako da se kalifat ozbiljni bavi izgradnjom države koja će uključivati autoceste i druge sustave transporta. Preporučuje ljudima da na osvojenom teritoriju koriste javni prijevoz ili kineske motore koji su "jako rašireni, čak i više od auta, a posebno su dobar odabir ako nemate puno novaca".

Također uzdiže u nebesa tehnologiju ISIS-a i napominje da kalifat nije protiv korištenja nove tehnologije.

 

Ne lažu licemjerno da su svi jednaki

Najviše možda ipak otkriva dio u kojem piše o tome kako se postupa s ljudima koji su pod kontrolom Islamske države. Jer iako hvali njezinu raznolikost, ne ostavlja prostora za mirnu koegzistenciju. Tako navodi da je nemoguće da se tamo dogode prosvjedi nalik onima u Baltimoreu, jer "ovdje nema nejasnoća između onoga što je ispravno a što krivo".

Piše da građani neće biti licemjerno navedeni da vjeruju da sve kulture mogu živjeti zajedno, da bi im naknadno bilo nasilno pokazano da to nije tako. "Svima će bit suđeno po ispravnom zakonu (islamu) i reći će im se što je istina (islam), pa opasnosti i nepraktičnosti koje sa sobom nosi multikultura neće ni moći postojati."

O odgoju djece kaže sljedeće: "Neće biti nastave koja će promovirati homoseksualnost, evoluciju, glazbu, glumu, različite vjere i druge gluposti koje su uče u nemuslimanskim školama. Delikatni um vašeg djeteta će ostati istinski zaštićen u kalifatu."

Dok od uživa u društvu u kojem vas samo zbog pušenja mogu pretuči ili ubiti, gdje je ženama rečeno da im je mjesto u kuhinji i spavaćoj sobi, pripadnici vjerskih manjina se ubijaju ili porobljavaju, ratni zatvorenici pale, a strancima se odsijecaju glave, velika većina svijeta ne dijeli njegovo mišljenje. Ali al-Britani smatra da to neće dugo trajati, piše Daily Beast.

On naime piše da će ISIS osvojiti Bagdad i Damask, ali i da će ti gradovi biti tek predjelo. "Kad izađemo na ulice Londona, Pariza i Washingtona, bit će vam puno teže, jer ne samo da ćemo proliti vašu krv, nego ćemo i uništiti vaše kipove, izbrisati vašu povijest i, što će vam biti najbolnije, preobratiti vašu djecu koja će uzvikivati naša imena i proklinjati svoje pretke."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.