Top News
103 prikaza

Karamarko: HDZ danas pokreće opoziv premijera

Tomislav Karamarko
Željko Lukunić (PIXSELL)
Predsjednik HDZ-a tvrdi da je Tihomir Orešković lagao hrvatskoj javnosti kad je rekao da ga je nazvao predsjednik Europske pučke stranke i izrazio mu podršku

Presjednik HDZ-a sasvim je otvorio karte nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom Mosta Božom Petrovom kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. "Dužan sam vas obavijestiti da HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića. Dosta je razloga za to. Vlada je disfunkcionalna. Odnos između nosećih struktira Vlade i premijera kao takvog je loš", rekao je Tomislav Karamarko na tiskovnoj konferenciji u prostorijama HDZ-a.

"Nikome nećemo dopustiti ponižavanje HDZ-a samo zato što netko ima tzv. 'zlatnu dionicu'. Pa pogledajte ministre, za neke nikad niste ni čuli dok nisu postali ministri. Želim da se rešpektira HDZ", kazao je i dodao da mu je sada jasno da stručni premijer ipak prije svega mora biti političar, netko tko zna kako voditi zemlju, dok za sva stručnja pitanja "iz biologije, kemije i drugog ima koga će pitati".

Izostanak Milijana Brkića na tiskovnoj konferenciji objasnio je "privatnom obavezom", da bi potom objasnio i da uopće nije istina da je predsjednik Europske pučke stranke Manfred Weber zvao Tihomira Oreškovića kako bi mu izrazio podršku, nego je Orešković zvao Webera, dakle, premijer je obmanuo javnost, lagao je. 

"Orešković je pecao podršku u Europskom parlamentu. Weber je rekao da HDZ ima njihovu podršku. Pučani se ne petljaju u naše poslove. To se tako ne radi, Orešković je tu napravio malu manipulaciju i razočarao me i to ću mu reći", kazao je Karamarko koji je na tiskovnoj konferenciji po prvi put otkako je počela kriza s vladom, bio vidno dobro raspoložen.

Povodom Oreškovićevih tvrdnji da je u kontaktima sa SOA-om, Karamarko je rekao da se nada da nije riječ o takvim aktivnostima koje bi se u nekom daljnjem razvoju situacije mogle pokazati zakonski problematičnima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.