Top News
927 prikaza

Kolinda začinila političku dramu - ne želi pomoći Karamarku

Kolinda Grabar Kitarović i Tomislav Karamarko
Igor Kralj (PIXSELL)
Izvori bliski predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kažu da je Tomislav Karamarko postao prevelik uteg i stranci i Vladi te da ona neće stati iza njegovih ideja

Unutar vladajućih već dulje vrijeme, odnosno i prije izbijanja afere vezane za suprugu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Hoće li Vlada preživjeti najveću krizu do ovisi o jednoj jedinoj operaciji, uklanjanju Tomislava Karamarka. Ili on ili HDZ i Vlada.

U cijelu priču uključila se i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, donosi ekskluzivno tjednik Express u novom broju. Saveznika vidi u čelniku Mosta Boži Petrovu jer cilj im je isti, a to je riješiti se aferama kompromitiranog Tomislava Karamarka. Odluka da Most glasa za opoziv prvog potpredsjednika Vlade znači i da je Petrov pokušao osigurati političku podršku kod predsjednice te izgleda da je u tome i uspio.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se jako razočarala kad je saznala da je Karamarko ne želi podržati na predsjedničkim izborima, a smatra da je on loš izbor za stabilnost stranke.

- Predsjednici je jedini interes stabilizacija stranke. Ako bi Karamarko otišao iz Vlade i s mjesta šefa stranke, mišljenja smo da bi se sve stabiliziralo. Karamarko je postao uteg i HDZ-u i Vladi - prenosi Express izjave utjecajnog HDZ-ovca iz kruga predsjednice.

Prije nego što je Most pokrenuo svoju ofenzivu na Karamarka zahtjevom za opoziv, Grabar Kitarović je radila i na tome da u svoj plan ugradi i tri četiri jaka saveznika iz HDZ-a. Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, bio bi njezin glavni saveznik. Za razliku od Karamarka, s njim je ostala u izvrsnim odnosima i nije mu zaboravila što joj je pomogao u kampanji.

Umjesto tihog uklanjanja Karamarka, Most je svojim zahtjevima pokrenuo buru te čak približio Brkića i Karamarka. No bitke za prevlast u Vladi i stranci te preslagivanje političkih karata pred eventualne nove izbore su tek počele. Predsjednica ne planira ostati po strani, a Karamarko u delikatnoj situaciji ne može računati na njezinu direktnu potporu. Tko su još sve tajni saveznici koji su stali u rov nasuprot Karamarka i zašto su mu okrenuli leđa, čitajte u tiskanom izdanju Expressa.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.