Top News
264 prikaza

Tajni plan EU: Deportiraju tisuće migranata čak i ucjenama

Izbjeglice u Njemačkoj
Boris Roessler/DPA/PIXSELL
Times se poziva na "tajni plan" Europske unije i navodi kako se očekuje da će zahtjev za azilom biti odbijen za više od 400.000 ljudi

Stotine tisuća tražitelja azila kojima su odbijeni zahtjevi bit će u narednih nekoliko tjedana deportirani u svoje domovine, objavio je The Times.

Ovaj britanski dnevnik se poziva na "tajni plan" Europske unije i navodi kako se očekuje da će zahtjev za azilom biti odbijen za više od 400.000 ljudi koji u prvih šest mjeseci ušli u neku od zemalja Europske unije.

Kako bi se dodatno osigurali, europski šefovi u Bruxellesu smislili pomalo "ucjenjivački" plan – zaprijetit će povlačenjem pomoći, otkazivanjem trgovinskih sporazuma i viznih aranžmana zemljama poput Nigerije ili Eritreje ukoliko ne pristanu primiti natrag svoje ekonomske migrante.

O ovom će se planu u Bruxellesu raspravljati u četvrtak na sastanku ministara unutarnjih poslova EU-a. Prema njihovom planu, ukoliko EU sve više izbjeglica počne vraćati u matične države, time bi se mogao smanjiti broj ilegalnih migranata.

"Tajni plan", piše Times, sadrži i odredbu po kojoj će države EU u pritvoru držati tisuće migranata kojima je odbijen zahtjev za azil kako bi ih spriječili da pobjegnu prije deportacije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.