Top News
809 prikaza

Pozivaju na sačekušu žene koja je trebala na pobačaj

Organizacija "40 dana za život" u sačekuši pred bolnicom u Vukovaru
Facebook
"40 dana za život" tvrdi da ima dojavu o zakazanom terminu žene

Vjerska molitvena zajednica "40 dana za život", koja organizira straže pred bolnicama kako bi demonstrativnim molitvama i vjerskim porukama odgovorile pacijentice i osoblje bolnica od pobačaja, objavila je poziv na sačekivanje trudnice ispred Opće bolnice Vukovar. Skupina koja je na svojim stranicama pozvala cijelu hrvatsku javnost na okupljanje "u što većem broju", tvrdi da ima informacije da je "dolazak trudnice zakazan za danas", što bi imalo značiti da im je netko iz bolnice javio da osoba iz "nekog od obližnjih mjesta" ima zakazan medicinski tretman.

A to onda znači da je organizacija "40 dana za život" u vezi s nekim tko direktno krši Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o zaštiti prava pacijenata. Nova TV uspjela je dobiti reakciju ravnateljice bolnice Vesne Bosanac po kojoj je objava vjerske skupine neistinita, te da bolnica "u potpunosti poštuje Zakon o zaštiti prava pacijenata pa tako i o tajnosti podataka o svakom pacijentu".

Međutim, kao što se vidi na fotografiji koju je skupina objavila 29. rujna vjerojatno sa skupa od prethodnog dana, "40 dana za život" okupili su se tog dana na prosvjedu neposredno ispred ulaza u bolnicu, a među njima su bile i dvije medicinske sestre. Logično je za zaključiti da je riječ o medicinskim sestrama iz same bolnice. Centar za građansku hrabrost podnio je prijavu pravobraniteljici za zaštitu spolova, pučkoj pravobraniteljici, Županijskom povjerenstvu za zaštitu pacijenata i upravi bolnice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.