Znanost
738 prikaza

11 razloga zašto biste trebali voljeti Stephena Hawkinga

Stephen Hawking
Facebook
Nedvojbeno najbolji živući znanstvenik na svijetu još uvijek širi svoje horizonte (ide na festival Glastonbury ovog ljeta), kao i one svemira

73-godišnji Stephen Hawking prošlog mjeseca očarao je obitelj Beckhamovih, a oni nisu jedini. Autor 'Kratke povijesti vremena' sjajan je znanstvenik i vrlo zanimljiva osoba u čiju smo čast odabrali 11 razloga zašto bi vas trebao fascinirati (ako već nije):

1. Iskoristio je Einsteinovu teoriju relativnosti kako bi pronašao dokaze Velikog praska.

2. Uvijek je imao stila.

Stephen Hawking u mladim danima | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

3. Shvatio je kako se ponašaju crne rupe, pri čemu je oborio sve prethodne teorije iz klasične i kvantne fizike.

4. Smješniji je od Johna Olivera. 

Stephen Hawking | Author: Independent Independent

5. Ne srami se pokazati svoj glazbeni talent.

6. Razvio je kvantnu teoriju gravitacije koja nam je dala novu 'valnu funkciju' i način da na svemir gledamo izvan granica vremena i prostora.

7. Utješio je brojne tinejdžere kad je Zayn Malik napustio One Directon, riječima da je moguće da postoji neki neotkriveni paralelni svemir u kojem je grupa i dalje na okupu.

8. Ispunio je san svakog djeteta kad se pretvorio u Transformera u skeču Dana crvenog nosa u emisiji 'Little Britain'.

9. Bio je u serijama 'Simpsoni', 'Futurama', 'Teorija Velikog praska', 'Family Guy' i 'Crveni patuljak', te je jedina osoba koja je glumila samog sebe u 'Zvjezdanim stazama'.

10. Njegova istraživanja su nam pokazala kako nastaju galaksije, što se događa zahvaljujući fluktuacijama u brzini kojom se širi svemir.

11. On je glazbena muza. Hawking je na posljednjem album Pink Floyda 'The Endless River', te je snimio govor o sili kojim U2 zatvara koncerte na svojoj trenutačnoj turneji, prenosi Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.