Znanost
218 prikaza

Elon Musk tajno posjetio Pentagon: Nudi li im Iron Mana?

Elon Musk
REUTERS
Elon Musk se sastao s američkim ministrom obrane, a obojica odbijaju komentirati razlog sastanka

Šef SpaceX-a i Tesla Motorsa nedavno je posjetio Pentagon kako bi savjetovao Ashtona Cartera, ministra obrane SAD-a, o budućim ulaganjima američke vlade u razvoj raznih tehnologija. Fokus ovog sastanka bila je inovacija na polju tehnologije, barem se tako pretpostavlja jer niti Musk niti Carter nisu željeli komentirati razlog sastanka. 

No, Elon Musk je na svom Twitter profilu komentirao kako je s Carterom raspravljao o letećim odijelima što je potaknulo nove usporedbe s Tonyjem Starkom, odnosno Iron Manom. 

Musk se vjerojatno želio našaliti jer su ga već puno puta usporedili sa strip junakom, no poznavajući Muska i njegove ambicije ne bi nas začudilo niti da je ovo istina. 

U nedavnom intervjuu otkrio je kako će prema njegovom planu raketa s ljudskom posadom na Mars krenuti 2024. godine, a veliku pažnju izazvala je i njegova izjava da "postoji vjerojatnost od milijardu prema jedan da živimo u pravoj stvarnosti", sugerirajući da zapravo živimo u simulaciji

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.