Znanost
1372 prikaza

Izvanzemaljci imaju 300 kg i veliki su kao polarni medvjedi

Rat svjetova
Paramount
Španjolski kozmolog Fergus Simpson sa Sveučilišta u Barceloni poslužio se matematikom kako bi izračunao izgled izvanzemaljaca

Matematika je uvijek bila podloga svih biologa, fizičara i kemičara te znanstvenika tih polja kad su istraživali svemir i njegova prostranstva.

Svaki dan predstave novi planet na kojem je možda moguć život, no malotko je uspio izraditi prvi pravi profil jednog izvanzemaljca.

Iako ih u knjigama i filmovima nazivaju “mali zeleni”, opisuju kao mršava i duguljasta čovjekolika stvorenja, nitko ih zapravo nije vidio. 

No španjolski kozmolog Fergus Simpson sa Sveučilišta u Barceloni poslužio se matematikom kako bi izračunao izgled jednog takvog.

"Oni sigurno žive puno dulje jer im treba vremena kako bi razvili svu potrebnu tehnologiju. To su bića puno viša od ljudi. Imaju oko 300 kilograma i veliki su poput polarnog medvjeda", napisao je Simpson. 

Kao nit vodilju u svojem izračunu imao je fizičke zakone očuvanja energije koji vrijede na Zemlji. Zbog veličine trebaju jesti puno hrane i vode, no zbog toga ih vjerojatno ima puno manje od ljudi. 

Populaciju izvanzemaljaca usporedio je s velikim životinjama koje žive na Zemlji. Ta veličina je presudna i za održavanje visokog stupnja inteligencije.

Ljudi prema toj teoriji, iako pametniji od ostalih životinja, nisu došli na razinu aliena.

"Na veličinu utječe i gravitacija planeta na kojemu žive. Što je jača, bića su manja. Taj aspekt, nažalost, nije u ovoj teoriji", komentirao je pokušaj Španjolca Duncan Forgan sa Sveučilišta St. Andrew iz SAD-a. Dodaje kako ipak trebamo pričekati dok ih ne vidimo uživo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.