Znanost
1515 prikaza

Nepoznato o penisima: Koliki je najveći i kako crveno meso utječe na njih?

Muškarac na krevetu
Thinkstock
Postoje činjenice o penisima koje vrlo rijetki znaju, a sve zanimaju

Simone de Baeuvoir ga je zvala 'malom osobom... s alter egom koji je obično lukaviji i pametniji od pojedinca'. Leonardo da Vinci je rekao da 'utječe na ljudsku inteligenciju i ponekad izražava svoju inteligenciju', a Sofoklo je tvrdio da imati jednog znači biti 'okovan za luđaka'.

Svi ovi mislioci mislili su na penis, dio tijela koji podjednako fascinira oba spola, a o kojem mnogi ne znaju neke zanimljive detalje.

Evo nekih od njih:

10. Svaki penis ima klitoris

Iako ovo zvuči kao naziv dječje slikovnice, Tom Hickman, novinar koji je objavio detaljnu analizu povijesti muškog spolovila, od bioloških objašnjenja do analize mitova o veličinama i oblicima, tvrdi sljedeće: "Svaki penis, još u maternici, počne se razvijati kao klitoris prije nego hormoni kažu mozgu da će biti muško. Penis zadržava dio ženskog nasljeđa: tamnu kožicu i tanku brazdu koja se proteže od anusa do mošnji, što su ostaci vaginalnih usana", tvrdi Hickman.

9. Fetusi imaju erekcije

Ultrazvučne snimke mogu ovo potvrditi. "Mnogi dječaci pri porodu imaju erekciju, pa je seksolog William Masters u mlađim porodničkim danima sam sebe izazvao da prereže pupčanu vrpcu prije nego se to dogodi", piše Hickman.

8. Prije viagre, postojali su testisi majmuna

Kako bi izliječili impotenciju, doktori su nekoć eksperimentirali tako što bi kirurški odstranili testise koza, čimpanzi i pavijana, te ih transplantirali ljudima. Tisuće muškaraca diljem svijeta je 1920-ih godina otišlo pod nož zbog tzv. 'majmunskih žlijezdi'.

7. Čari crvenog mesa

Šparoge prati zao glas da zbog njih sjeme mijenja okus, ali crveno meso i mliječni proizvodi navodno doprinose najneugodnijem okusu.

6. Ejakulat: Niskokalorični desert

Ako ostavimo okus po strani, sjeme sadrži samo jednu do sedam kalorija. To je isto kao šalica svježeg špinata.

Muškarac u boksericama | Author: Thinkstock Thinkstock

5. Veliki, ćelavi prevarant

"Jedno društveno istraživanje testisa pokazalo je da muškarci s većim testisima imaju veće šanse biti nevjerni od onih s manjim penisima", tvrdi Hickman. Zato bi pri odabiru partnera trebali obratiti pozornost na taj detalj.

4. Penisi se mogu slomiti

"Svake godine barem 200 Amerikanaca slomi penise", piše Hickman. Većini se to dogodi tijekom 'nasilnog seksa', ali bilo je i slučajeva lomova kad bi muškarci s erekcijom pali iz kreveta.

3. Panika zbog masturbacije popularizirala je obrezivanje

Luj XVI., kralj Francuske, morao je biti obrezan zbog preuskog prepucija, što je pak uzrokovalo popularnost procedure među aristokracijom.

No ono što je još više populariziralo obrezivanje u 19. stoljeću, među srednjom klasom s obje strane Atlantika, bila je histerija o masturbaciji. Naime, uklanjanje kožice pomagalo je u prevenciji masturbacije, tvrdili su liječnici, kao i kod mokrenja u krevetu i drugih stanja, piše Salon.

2. Lorena Bobbitt efekt

Lorena Bobbitt je žena koja je suprugu odrezala penis, ali je i, još gore, potaknula brojne žene diljem svijeta da kopiraju njezino djelo. Do kraja tisućljeća, više od stotinu slučajeva prijavljeno je tajlanskoj policiji, a pretpostavlja se da je bilo i više slučajeva, koji nikad nisu prijavljeni, jer su muškarci svoj gubitak željeli zadržati za sebe.

1. Najveći penis na svijetu

Najveći medicinski potvrđeni penis bio je 34.29 cm dug i 15.97 cm širok. A kako biste stekli bolji dojam, znajte da je prosječna vagina duboka sedam do 10 cm.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.