Znanost
1005 prikaza

Postoji li stvarno osjetljivost na gluten?

Pekarski proizvodi
1/3
Davor Puklavec (PIXSELL)
Sve više ljudi izbacuje gluten iz prehrane uz izgovor da im izaziva razne probleme, ne samo u probavi

Milijuni ljudi diljem svijeta odriču se glutena, bjelančevine iz žitarica, a trgovački lanci sa zadovoljstvom pružaju takvu hranu. Ljudi koji se odriču glutena kažu da se nikad u životu nisu bolje osjećali, ali postoje i ljudi koji tvrde da gluten ne šteti praktički nikome.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.