Znanost
3058 prikaza

Savršena veličina penisa ovisi o tome za što ga koristite

Polugol muškarac s ručnikom
Thinkstock
Žene različito razmišljaju kad je riječ o seksu u vezi i onom za jednu noć

Muškarci i žene u jednakoj mjeri raspravljaju o muškoj veličini, no i dalje nije poznato koja je idealna veličina penisa. Točnije, nije bila poznata dosad.

Najnovije istraživanje objavljeno u časopisu PLOS One otkrilo je da heteroseksualne žene preferiraju penis koji je tek malo dulji od prosječnog u erekciji (koji je dug oko 15.2 cm i širine oko 12.7 cm). 

No veličina idealnog penisa ovisi o tome je li riječ u dugoj vezi ili seksu na jednu noć.

Naime u malom istraživanju, u kojem je sudjelovalo svega 75 heteroseksualnih žena starih između 18 i 65 godina), sve su prvo morale ispuniti upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti (broju partnera i je li veličina penisa ikad utjecala na prekid veze). Tu su također morale odgovoriti na pitanja o trenutačnom seksualnom životu, orgazmima i statusu veze.

Seksi par | Author: Thinkstock Thinkstock

Kako bi stekle bolji uvid u razlike u veličini, znanstvenici s UCLA i Sveučilišta u Novom Meksiku isprintali su 3-D faluse između kojih su žene mogle birati 'savršenog'. Prvotno su isprintali 100 različitih penisa, ali na kraju su se ograničili na 33, koji su bili plave boje i bez realističnih detalja poput testisa ili vena (jer navodno žene nage muške modele smatraju manje privlačnima od muškaraca ženskih). 

Prema ovom malom uzroku, žene preferiraju veće penise za seks za jednu noć, ali čak i tad nije riječ o velikom broju. Naime u takvim situacijama žene najviše vole penise duge 16.2 cm i obujma oko 12.7 cm.

Ali kad je riječ o dugoj vezi, tad im je draži penis dug 16 cm i 12.1 cm širok.

"Sama veličina doprinosi zadovoljstvu, tako da potraga za većim penisima može biti cilj kad žena traži kratku avanturu čija je poanta postizanje orgazma", stoji u istraživanju. 

Budući da žene obično postižu više zadovoljstva i orgazme u duljim vezama, traženjem većih penisa u kratkoj avanturi žele povećati šansu da će doživjeti orgazam, te fizičkom senzacijom misle nadomjestiti smanjenu psihičku povezanost.

U dugim vezama muškarci su svjesniji tijela svojih partnerica i onoga što ih uzbuđuje, što bi mogao biti razlog zašto žene preferiraju manje penise u stabilnim vezama.

Dakle, muškarci, nema razloga za brigu, budući da će svaki naći savršenu partnericu upravo za sebe. Jer, veličina nije toliko bitna kad znate što učiniti s njom, piše Huffington Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.