Znanost
3029 prikaza

Šest zapanjujućih činjenica o penisu

Muškarac u boksericama
Thinkstock
On uklanja tuđe sjeme tijekom seksa, može pokazati kojom stranom mozga se više služite, a dok ste u partnerici - smije se

Postoji puno toga o penisu što vjerojatno niste znali. Uz to što vaš 'najdraži' može izgledati golemo u usporedbi s drugima, evo još šest ludih stvari za koje vjerojatno niste znali da ih vaš penis može učiniti.

To je 'uređaj za uklanjanje sjemena'

Dok vjerojatno mislite da je vaš 'alat' stvoren za injektiranje sjemena, on je projektiran i za uklanjanje sjemena drugih natjecatelja, pokazalo je istraživanje Slate fakulteta iz Albanyja. Naime onaj 'greben' na dnu glavića za vrijeme seksa uklanja sjeme bilo kojih 'neprijatelja' koji su bili u posjeti vašoj partnerici prije vas.

Može preživjeti 'sječu glave'

Penektomija je procedura prilikom koje se uklanja dio ili cijeli penis (što može biti nužno u slučaju raka penisa). Ali kao i bezglavi konj, i vaš penis neće umrijeti ako mu odrežete glavu. I dalje ćete moći urinirati, spolno općiti i ejakulirati, čak i ako je glavić uklonjen, otkrilo je jedno brazilsko istraživanje.

Telepatija | Author: Thinkstock Thinkstock

On može predvidjeti kako funkcionira vaš mozak

Muškarci čiji penis ide 'u lijevo' (a koji čine većinu) mogli bi imati dominantu lijevu stranu mozga, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu 'Human Reproduction'. Zbog hormona koji sudjeluju u razvoju, dominacija lijeve strane mozga povezana je s korištenjem desne ruke, većom desnom rukom od lijeve i drugim oblicima tjelesne asimetrije. Lijeva hemisfera mozga igra veliku ulogu u govoru, logici i matematičkom računanju, dok je desna strana odgovorna za prostorne i vizualne informacije i razabiranje konteksta iz tuđeg govora i tona.

Može ejakulirati dok je opušten

Iako se obično ejakulacija povezuje s erekcijom, ne morate biti u 'čvrstom stanju' kako bi izbacili sjeme, tvrde znanstvenici iz kalifornijskog Oakland medicinskog centra. Mišići zdjelice se za vrijeme erekcije stišću, ali oni nisu direktno povezani s procesima zbog kojih vaš penis stoji uspravno, piše New York Post.

Možete ejakulirati do 2.5 metra u daljinu

To je naime utvrdio poznati istraživač seksa, Alfred Kinsey. Iako ne postoje noviji podaci koji podržavaju tu tvrdnju, novo istraživanje Weill Cornell medicinskog fakulteta dokazalo je da je snaga kojom ejakulirate povezana sa zadovoljstvom koje osjećate tijekom orgazma.

On se smije tijekom seksa

Francuzi su proučavali oblik penisa za vrijeme seksa i otkrili da je, za vrijeme misionarske poze, vaš penis (uključujući i dio koji se nalazi unutar muškog tijela) u obliku osmijeha. Vjerojatno zato što je sretan.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.