Ekonomix
928 prikaza

Plenki protiv Petrova: Smanjenje plaća je populizam

Andrej Plenković
Patrik Macek (PIXSELL)
Premijer je komentirao Mostov amandman na poreznu reformu, a koji se odnosi na dio o plaćama dužnosnika

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je izjavio kako je on protiv Mostovog amandmana o plaćama dužnosnika prema kojem one ne bi rasle nakon predloženog poreznog rasterećenja, ocijenivši taj prijedlog populističkim i demagoškim.

"Bit ću jasan i čvrst, ja sam protiv demagogije i populizma", rekao je premijer i dodao kako je prirodno ako neke stranke žele podnijeti amandman da na to imaju pravo.

"Ja sam protiv tog amandmana', rekao je Plenković novinarima nakon konferencije "Quo vadis, Europa" u Uredu Europskog parlamenta u Zagrebu.

Kazao je kako je porezna reforma cjelovita, a da HDZ nije dobio apsolutnu vlast već je dobio 61 mandat. 

"Kad pregovaramo s partnerima i uvažavamo stavove pojedinih resornih ministarstava, od ukupnog paketa smo napravili određene modifikacije kako bismo pokazali socijalnu komponentu Vlade. Radimo na ispunjavanju onoga što smo obećali, a kako ćemo ostvarivati te ciljeve, ovisit će o ukupnom gospodarskom rastu koji će se ostvariti", rekao je Plenković.

Dodao je da je Most prihvatio cijeli paket porezne reforme, koji je ministar financija Zdravko Marić predstavio i Mostu i klubu nacionalnih manjina i HDZ-a.

"Ona je bitan poticaj za gospodarski rast u Republici Hrvatskoj. Most je imao svoje ideje, a s ovakvim kompromisom uspjeli smo u cijelosti približiti i naše ideje i ideje Mosta. Ova će reforma doživjeti potporu", ustvrdio je premijer Plenković.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.