Life
439 prikaza

Slavni autori savjetuju: Evo kako preživjeti u horor filmu

Horor
Thinkstock
Četrnaest pisaca horora savjetuje koji su najbolji način da preživite u strašnom filmu

Svi ljubitelji horora znaju neke osnove preživljavanja. Nemojte se razdvajati, nemojte reći: "Odmah se vraćam", te se nipošto nemojte seksati ili drogirati.

Kako bi vam pomogli da preživite ovu sezonu duhova, zombija i ostalih strahovitih prikaza, pisci čiji su radovi objavljeni u antologiji 'Slasher Girls and Monster Boys' dali su najbolje savjete kako preživjeti u hororu, bez obzira s koje strane oštrice noža se nalazili, prenosi Mashable.

Stefan Bachmann

"Nemojte se razdvajati. Nikad. Ozbiljno. Nećete pokriti veći teritorij, osim možda s dijelovima tijela - kad vas nađe ubojica i uredi nekoliko hvati šume vašim unutarnjim organima.

Također, nemojte provjeravati što su ti čudni zvukovi koji dolaze iz mračnog podruma. I nemojte kupiti tu vragom opsjednutu lutku i smjestiti je uz kolijevku vaše bebe.

No, s druge strane, učinite što god poželite, jer i tako nitko ne gleda horore kako bi vidjeli pametne ljude koji donose pametne odluke."

Kendare Blake

"Opcija broj jedan: Budite jako glupi i napustite područje. Je li to dosadno? Je. Je li sudjelovanje u ubojstvu i zločinu zabavnije? Je. No želite li preživjeti ili ne?

Opcija broj dva: Jednostavno počnite nasumice ubijati ljude. Neka to bude vaš film. Postanite saveznik ubojice ili se bar borite za vlast."

Leigh Bardugo

"Izbjegavajte djecu. Posebno blizance. Ustvari, samo pretpostavite da svatko ima tajnog blizanca. A ako čujete išta nalik dječjoj uspavanki, napustite zemlju."

Horor | Author: Thinkstock Thinkstock

A.G. Howard

"Klonite se portala koja vode u demonska područja: ogledala, kanalizacije, napuštenih crkvi, i 'snježnih' TV ekrana.

Uz to, zapamtite da niti jedan predmet nije siguran ni dobroćudan. One lutke za koje ste organizirali čajanke, prva su stvar koja će se baciti na vas kad ugasite svjetla.

Čak i igle mogu biti smrtonosne kad se nađu u sablasnom vihoru koji će ih usmjeriti prema vašim razjapljenim ustima.

Što nas pak dovodi do najvažnijeg savjeta: Što god učinili, nemojte vrištati."

Jay Kristoff

"Vaše zavođenje glavne glumice nikad ne smije uključivati seks. Ako ćete se seksati u horor filmu, na*ebali ste.!

Marie Lu

"Ako u hororu nema duhova, uvijek ponesite dodatnu motornu pilu i skijašku masku. To će vraški zbuniti ubojicu kad se i vi budete pretvarali da ste krenuli u lov na sve.

A ako ima duhova, žao mi je ljudi, ali nema nade. Samo mu dopustite da vas ubije. Tako ćete i vi postati duh i zatim ćete moći prvog duha ošamariti zato što je bio takav se*onja."

Jonathan Maberry

"Nemojte brinuti zbog činjenice da ste štreber ili 'geek', autsajder ili jedan od onih čudnih klinaca koji uvijek ostane u pozadini. Dok zombiji jedu popularne klince, vi možete pobjeći. I tako se već znate snalaziti i sami."

Danielle Paige

"Ako ste muškarac, značajno vam se smanjuju šanse da ćete preživjeti u hororu. Jedina nada vam je da budete frajer kojeg voli glumica koja preživi. Premda su vam i tad šanse prilično male.

Puno je izglednije da ćete biti među posljednjim ubijenima, te da će vas glumica koja preživi gledati dok umirete u agoniji.

Svejedno, identificirajte djevojku koja ima najviše šanse za preživljavanje, te joj se udvarajte kao da vam život ovisi o tome. Jer - i ovisi."

Carrie Ryan

"Nikad nemojte prepostaviti da ste sigurni. Čak i kad ste ubili ubojice/duhove/zombije i domogli se sigurnog otoka/kampa/utočišta. Nekoga će još ubiti taman kad počne odjavna špica."

Horor | Author: Thinkstock Thinkstock

Megan Shepard

"Vjerujte psima. Psi uvijek znaju je li onaj strašni klinac koji stoji sam na mjesečini jednostavno čudan ili zao, te je li onaj nevin zvuk povjetarca vani ustvari ubojica sa sjekirom.

Ali isto tako nikad ne vjerujte mačkama. Ti mali vragovi samo čekaju trenutak u kojem će vas gledati kako umirete."

 

Nova Ren Suma

"Kao prvo, morate djelovati nevino. Puno trepćite i pravite se glupi. Nitko neće posumnjati u vas, pa možete biti kreativni pri izboru oružja.

Znajte da dobar posao mogu obaviti šiljasti predmeti i alat, premda ne treba zaboraviti ni na otrov u zobenoj kaši ili guranje nekog s litice.

Pustite neka vas ponese. Zabavite se. Često je osoba u koju ste najmanje sumnjali upravo ona koja na kraju ostane stajati s opakim smiješkom na licu."

McCormick Templeman

"Nakon što dovršite posao, skinite masku, riješite se tijela i pokušajte učiniti sve da vas ne ulove."

Cat Winters 

"Klonite se malih, zatvorenih prostora - ormara, tuš kabina, spavaćih soba s prozorima koje je nemoguće otvoriti, prostorija s toliko tankim vratima da svatko s kanđama ili sjekirom pri ruci može u njih provaliti bez problema.

Tražite otvorene prostore pune ljudi... Osim ako vas nisu okružili zombiji."

April Genevieve Tucholke

"Nemojte imati sjajnu kosu i savršen ten. Nemojte nositi slatke, seljačke haljine. Nemojte biti prijateljski nastrojeni prema miševima ili pticama i ostalim šumskim životinjama. I, nipošto, nemojte pjevati. A ako već morate pjevati, molim vas nemojte pjevati o želji da upoznate svijet ili nađete osobu svojeg života. Preklinjem vas!...

Čekajte... U biti sam opisala kako preživjeti Disneyjev film."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.