Life
8136 prikaza

Merkel otkrila tajnu iz svoje mladosti

Angela Merkel
1/4
DPA/PIXSELL
Merkel živi u svom stanu u Berlinu, a vikendom odlazi u svoju malu vikendicu na selu

Tko je zapravo Angela Merkel? Za mnoge Nijemce ona je oprezna, ali vješta čelnica i siguran par ruku u turbulentnom svijetu. 

Ali kako se približavaju savezni izbori u rujnu, tako je 63-godišnja kancelarka javnosti malo odškrinula inače dobro zatvorena vrata svog privatnog života. 

Nedavno je tako priznala da je na muškarcima privlače lijepe oči i da se kao studentica znala napiti šerija.

Sada, kako kampanja za njezin četvrti mandat ulazi u završne tjedne, Merkel je dopustila da fotografi snime njezin stan u središtu Berlina. 

Otkrila je i svoj recept za jedno od klasičnih jela njemačke kuhinje - juhu od krumpira. 

"Krumpir uvijek gnječim ručno, a ne blenderom", rekla je Merkel za njemački časopis Bunte. "Tako mali komadići ostaju konzistentni". 

Angela Merkel | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Umjesto da se preseli u vladinu rezidenciju otkako je na vlasti, Merkel i njezin suprug ostali su živjeti u svom stanu. 

Po nizu fotografija objavljenom u časopisu Heute Woche, radi se o tipičnom njemačkom stanu s parketom, bijelim zidovima i velikim ogledalom iznad duge sive sofe u dnevnom boravku. Stol za blagovanje je malen, a kuhinja jednostavna. 

"Volim jesti kasno navečer", priznala je u razgovoru za Bunte. 

Merkel ima stan u strogom centru Berlina i turisti se nerijetko iznenade kada vide ženu, koju se od izbora Donalda Trumpa naziva novom čelnicom slobodnog svijeta, kako rano ujutro odlazi ili se kasno navečer vraća kući.  

Njezina velika ljubav prema njemačkoj kulturi dobro je poznata. Prošli mjesec je čelnike skupine G20 odvela na izvedbu Beethovenove Devete simfonije u Hamburgu.

"Obožavam klasičnu glazbu", kaže Merkel, koja je u mladosti učila svirati klavir i flautu. 

Redovita je posjetiteljica Berlinske državene opere i Wagnerova festivala u Bayreuthu. 

Prošli je tjedan otkrila koji joj je najdraži emotikon. "Smajlić", kazala je mladim video blogerima. 

Merkel općenito svoj privatni život drži podalje od očiju javnosti. Sa suprugom Sauerom, profesorom kvantne kemije, rijetko se pojavljuje u javnosti. Njemu se ne sviđa medijski cirkus koji prati njegovu suprugu. 

Kada ulove slobodan vikend odlaze u kancelarkinu skromnu vikendicu na selu sjeverno od Berlina. Tamo Merkel voli pripremati goveđu roladu s crvenim kupusom. 

Unatoč zahtjevima kampanje, kancelarka jednim okom pazi na krumpir koji joj raste u vrtu. "Izgleda dobro", kaže. "Ali nije još vrijeme za vađenje". 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jalle 18:07 24.Kolovoz 2017.

    Jebote bog Merkel mrzim te iz dna duše