Life
346 prikaza

Ostavili su grad, dobre plaće i prodali sve da bi našli svoj mir

Renato Švegar
Goran Kovacic (PIXSELL)
Supružnicima Vedrani i Massimu Zagreb i Rim uopće ne fale i kažu da napokon žive baš onako kako su i htjeli

Supružnici Vedrana Ivčević (40) i Massimo Leggieri (42) ostavili su dobro plaćene poslove, zaboravili gradski život i vrevu te se odlučili preseliti u malo istarsko selo Radeki polje kraj Pule.

Vedrana već sedam godina živi na selu, od toga godinu u Radeki polju, a prije toga imala je svoju tvrtku u Zagrebu za poslovno savjetovanje koja je odlično poslovala. Massimo je prije dolaska u Istru živio u Rimu i radio kao vojnik, te je sigurnu plaću od oko 2500 eura zamijenio poljoprivredom i selom.

"Shvatila sam kada sam radila u gradu da nemam vremena za mnoge stvari i postala sam nezadovoljna", počinje priču Vedrana.

Uz kćer Tinu (16), koja je sve više vremena provodila uz konje, shvatila je da želi napustiti grad. Za Istru se odlučila jer joj je divna.

Osnovala je i Udrugu u šumi u sklopu koje održava razne radionice poput izrade sapuna, branja samoniklog bilja te izrade kiselog tijesta za pizze i kruh. Massimo je svoju odluku da “pobjegne” iz grada donio doslovce preko noći. Do tada je, kako kaže, živio za restorane, diskoteke, svoj dobro plaćen posao te skupe aute i motore.

Prednost životu na selu dalo je još nekoliko obitelji čije priče objavljuje 24sata, a možete ih pročitati OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.