Life
305 prikaza

Prije godinu dana bio je ovisnik i izgledao ovako, a vidite ga danas

Ovisnik o crystal methu
Reddit
Prije godinu dana bio je ovisnik o crystal methu, a nakon godinu dana bez droge, život mu se u potpunosti promijenio, kao i on sam

Jedan mladić pokazao je s dva selfija koliku razliku može učiniti godina dana bez ovisnosti.

Naime, Ryan Harder iz Minnesote objavio je na Redditu dvije svoje fotografije, nastale u razmaku od godinu dana, s tim da je na prvoj bio ovisnik o crystal methu, a na drugoj je "čist" već skoro godinu dana.

Ovisnik o crystal methu | Author: Reddit Reddit

Stotine ljude mu je izrazilo podršku u komentarima, a Harder je rekao da je najbolja stvar u vezi toga što se više ne drogira činjenica da je vidio sestru kako rađa kćer.

Inače, tijekom protekle četiri godine, koje je najvećim dijelom proveo ubrizgavajući si crystal meth, bio je beskućnik koji je počinio mnošto kaznenih djela, te je često pomišljao na samoubojstvo.

Harder se drogirao ukupno pet godina, s tim da je na početku imao osjećaj da kontrolira situaciju, no brzo je shvatio da živi u iluziji. 

Za vrijeme ovisnosti je izgubio kosu i tijelo mu je bilo prekiriveno otvorenim ranama.

"Dlake na licu su mi djelomično nestale zato što nikad nisam jeo, pa je tijelu nedostajalo ključnih hranjivih tvari potrebnih za rast dlaka i kose. A rane sam imao zato što sam pokušavao izvući urasle dlake i mitesere s pincetom. Kad bi mi se pak pojavila krasta i nju bih 'čerupao'."

Harder je potpuno čist od travnja ove godine, a tvrdi da mu je najveća motivacija da ostane čist - njegova obitelj, piše Independent.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.