Tehno
962 prikaza

Direktor FBI-ja upozorava: 'Prekrijte kameru na laptopu'

James Comey FBI
Reuters/Pixsell
ko hakeri 'provale' u kameru na laptopu, korisnici izlažu svoju privatnost milijunima ljudi diljem svijeta

FBI-jev direktor James Comey otkrio je u nedavnom intervjuu kako prekriva prednju kameru svog laptopa, a savjetovao je svima da učine isto. 

"Postoje određene stvari koje vam moraju postati rutina. Ovo je jedna od njih", rekao je Comey i usporedio prekrivanje kamera na laptopu sa zaključavanjem auta. 

"U vladinim uredima svi koriste laptope, a svaki laptop ima kameru. Naši laptopi imaju i poseban poklopac koji prekrije kameru. Radimo to kako bi spriječili da nas hakeri ne bi mogli promatrati. Mislim da je to pozitivna stvar", objasnio je Comey. 

Ako hakeri 'provale' u kameru na laptopu, korisnici izlažu svoju privatnost milijunima ljudi. Prije dvije godine nepoznati haker napravio je web stranicu koja je uživo prenosila živote hakiranih korisnika. U nekoliko slučajeva zabilježeno je i kako su hakeri putem kamera na laptopu dolazili do osjetljivih fotogrfija korisnika. 

Prije nekoliko mjeseci Mark Zuckerberg je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj se jasno vidi da šef Facebooka također prekriva kameru na svom laptopu, ali i mikrofon. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.