Tehno
65 prikaza

Zuckerberg 'bez kočnica' - velike promjene stižu na Facebook

Facebook
McPHOTO/DPA/PIXSELL
Facebook je na svojem F8 eventu u San Franciscu predstavio sve novosti koje donosi korisnicima i developerima

Na konferenciji za developere, Mark Zuckerberg predstavio je sve što nas iščekuje u bližoj budućnosti Facebooka, na čijoj platformi trenutačno 'počiva' više od 30 milijuna aplikacija i stranica. Najveća novost je da će se ljudi moći dodavati aplikacije koje će se integrirati direktno na Facebook Messenger.

Tako ćete primjerice moći koristiti aplikaciju najveće sportske televizijske mreže, ESPN-a, koja će vam dozvoliti da unesete smiješne animirane GIF-ove sa sportskih događaja direktno u Messenger.

Facebook Messenger | Author: Jens B?ttner/DPA/PIXSELL Jens B?ttner/DPA/PIXSELL

Druga velika novost je video player čije će snimke sve stranice moći direktno ugraditi (embedati) na svoje, kao što danas može učiniti s video snimkama s YouTubea. 

Facebook se u posljednje vrijeme prilično usredotočio na video snimke, a ovim novim korakom proširit će se na cijeli internet, što je veliki udarac Googleovom YouTubeu.

Novitet koji će posebno obradovati oglašivače je nadogradnja u mobilnom oglašavanju, koja se krije iza imena LiveRail. LiveRail će pomoći oglašivačima da koriste one oglase koji se mogu direktno integrirati u određeni sadržaj, te od toga mogu brzo profitirati. Još jednom, na taj način Facebook je krenuo u bitku protiv Googleove DoubleClick platforme, koja je najdominantnija sila u online oglašavanju već neko vrijeme.

Ono što će još zanimati krajnje korisnike jest da će se u NewsFeedu moći prikazivati sferične video snimke koje mogu napraviti puni krug od 360 stupnjeva, piše Business Insider

Pojednostavit će se dijeljenje sadržaja, a sve sklone online shoppingu razveselit će podatak da ćete odsad u jednoj poruci moći, preko Messengera, moći pratiti svaki korak svoje pošiljke, umjesto da dobivate bezbroj mailova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.