Tehno
378 prikaza

Gmail uveo blokadu nepoželjnih ljudi, a za to vam trebaju dva klika

Google
Facebook
Odsad možete bez puno muke blokirati ljude čije mailove ne želite primati ili za koje ne želite da vide kad ste online

Gotovo je s danima kad smo bili prisiljeni skladištiti sve one nepotrebne mailove koji su vam automatski pristizali s mailing lista, od bivših partnera ili starih rođaka koji su otkrili čari prosljeđivanja njima smiješnih ili upozoravajućih mailova. 

Gmail je naime jučer pustio u opticaj 'blokirajuću' opciju, koja omogućuje korisnicima da jednostavno na vrhu poruke (kad uđu u nju), umjesto odgovori, proslijedi i sličnoga, kliknu na 'block' tj. blokiraj opciju, te trajno blokiraju pošiljatelja čije mailove neće više primati i koji neće moći vidjeti kad su oni online.

Prije blokade, Gmail je nudio mogućnost filtriranja pošte, što je značilo da je neželjena pošta završavala u drugoj datoteci (folderu), a ne u inboxu. No odsad možete sve dosadne mailove trajno ukinuti, piše Mic.

Google je objavio da je ova opcija svima na računalima dostupna od ovog tjedna, dok će sljedećeg tjedna biti i onima koji koriste androide. 

Važno je napomenuti da korisnici uvijek mogu odlučiti odblokirati određene kontakte, što je isto dobro znati, jer nikad ne znate kad vam tko može zatrebati. Uz to, pojavila se i opcija 'Unsubscribe' kako korisnici ne bi trebali tražiti u mailu tu mogućnost, nego mogu kliknuti na vrhu, te automatski prekinuti pretplatu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.