Tehno
132 prikaza

Google promijenio logo, ali to nije sve

Google logo
google.com
Vjerojatno ste primijetili da Google ima jednu novost, tj. da jedna ruka briše stari logo i ispisuje novi, što pokazuje da Google kakav smo poznavali odlazi u povijest

Google je jučer promijenio logo. Mjesec dana nakon što su predstavili veliko restrukturiranje tvrtke, Google je svijetu pokazao i novi logo, koji je ovaj put u sans-serif fontu, zbog čega izgleda modernije i razigranije.

I boje su 'mekše' nego prije, te sad više nalikuje logotipu Googleove nove roditeljske kompanije, Alphabet, koja ima jednako jednostavan, neukrašen izgled, a i dizajn dvije tvrtke je nakon ovog poteza postao jeudnačeniji.

Kao što je rečeno u videu koji predstavlja novi logo, stari je evoluirao otkad je prvotno kreiran 1998. godine, premda je ovo vjerojatno najveća promjena od 1999. 

Uz to, Google je odlučio promijeniti i malo slovo 'g' koje možete vidjeti u prozorima preglednika, te će sada biti riječ o velikom 'G' koje će biti obojano u sve četiri Googleove boje, a uskoro će se novi dizajn proširiti na sve njihove proizvode.

.

Google na svojem blogu piše o tome koliko je tehnologija utjecala na drugačiji način interakcije s proizvodima i internetom, te je to djelomičan razlog zašto su odlučili promijeniti logo.

Iako nisu naveli jedan određeni razlog za redizajn, ističu da Google više nije stranica koju posjećujete na kućnom računalu, nego je to velika kolekcija stranica, aplikacija i servisa kojima se služite u svakom trenutku, gdjegod se nalazili. 

Google piše da bi novi logo trebao reflektirati "stvarnost i dokazati da Google čarolija radi vama u prilog, čak i na najmanjim mogućim ekranima", piše Verge.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.