Tehno
157 prikaza

Kako tjedan dana bez Facebooka djeluje na ljude

Facebook
McPHOTO/DPA/PIXSELL
Nakon tjedan dana ispitivanja rezultati su bili vrlo znakoviti

U Danskoj je provedeno istraživanje na skupini od 1095 osoba koje svakodnevno koriste Facebook, iz različitih demografskih skupina, od 16 do 76 godina. 

Kako pišu 24 sata, Podijelili su ih u dvije skupine, jednoj su uskratili pristup Facebooku na tjedan dana, a druga je skupina nastavila najnormalnije posjećivati Facebook kao i prije eksperimenta. 

Nakon tjedan dana rezultati su bili vrlo znakoviti. Oni korisnici koji su dobili zabranu korištenja Facebooka u znatnoj su mjeri prijavili su se osjećali bolje. Čak 55 posto njih je ustvrdilo da osjećaju manji stres. 

"Facebook je stalno bombardiranje sjajnih vijesti od nekoga drugog, ali mnogi od nas proživljavaju svoje probleme i onda se osjete više tužnima jer se ne zabavljaju tako dobro. Uspoređivati sebe s drugima može povećati nezadovoljstvo", objasnio je Meik Wiking, glavni direktor Instituta za istraživanje sreće u Kopenhagenu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.