Tehno
914 prikaza

Kapsula za preživljavanje izdržat će tsunami, potres i uragan

Kapsula za preživljavanje
screenshot/youtube
Kapsula za preživljavanje rezervirana je za one imućne, ali ne i klaustrofobične te štiti od raznih objekata, vrućina, ubrzanja...

Možda izgleda kao gigantska lopta, no to je zapravo sofisticiran uređaj za preživljavanje. Kapsule namijenjene spašavanju pri prirodnim katastroframa i nepogodama, poput tsunamija, uragana, potresa i sličnog reklamiraju se kao najbolje utočište, a jednu stane od dvoje do deset ljudi - ovisno o veličini.

Osbni sigurnosni sustabv u obliku gigantske lopte dizajniran je za ljude kojima je sigurnost na prvom mjestu, a u vrijeme katastrofe u njoj mogu biti zaštićeniji nego u vlastitom domu. Kapsula ima mali prozor koji pruža uvid u okolne uvjete, a može i plutati. Okvir je napravljen od aluminija, a ima i posebnu izolaciju kako bi temperatura unutar nje bila stabilna. Dizajnirao ju je tim aerosvemiriskih inženjera te je testirana pri simuliranim ekstremnim uvjetima. Moguće se i predbilježiti za narudžbu preko službene internet stranice. 

Pogledajte kako se radila: 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.