Tehno
633 prikaza

Ovdje ukucajte svoju adresu i probajte preživjeti apokalipsu

Apokalipsa
Thinkstock
Vrijeme je da saznate biste li uspjeli preživjeti apokalipsu i koliko dugo biste živjeli

Zamislite da teško bolesni drhtite pod dekom na parkiralištu punom šatora ispred kina koje ne prikazuje filmove.

Čujete sirene u daljini. Prošlo je pet dana otkad ste trčali na hitnu pomoć, otkad je tsunami uzrokovao propast gotovo cijelog čovječanstva i kad vas je bolničko osoblje opskrbilo samo cjepivom protiv gripe.

Ljudi su jurili po cjepiva u distribucijske centre koji su brzinski napravljeni, jer su ljekarne ostale bez ičega. 

Ne, ne pričamo o nekom novom holivudskom filmu nego o Collapseu - samoprozvanom "stimulatoru propasti ljudskog društva", koji je inspiraciju pronašao u Tom Clancyjevoj "The Division", igri koja 8. ožujka izlazi na tržište, a u kojoj je svijet bačen u crnilo nakon iznenadne pandemije boginjama koja je poharala svijet.

U Divisionu, nakon pojave virusa na svjetlo dana izlaze super vojnici i postapokaliptični ratnici obučeni da samostalno uspostave red u kriznim situacijama.

No igra se nastavlja usred Manhattana, nakon što je virus sve uništio i preživjeli se u ruševinama pokušavaju izboriti za svoje mjesto. Pitanje je, što se dogodilo prije toga.

Collapse - simulacija apokalipse | Author: Screenshot Collapse Screenshot Collapse

Na kompjuteru možete pogledati brončanu kartu svojeg rodnog grada kako nestaje u u narančastoj svjetlosti koja pokazuje kako se širi zaraza i mjesto zauzima kaos. Ekplozije, razbijeno staklo, pjevanje, sirene, pucnjava...

Gradovi postaju male države kojima se širi neukrotiva smrt, dok se zračnim lukama šire virusi i panika.

Collapse će vam pružiti uvid u to kako se širi smrt i apokalipsa, nakon što upišete svoju adresu i počnete koračati cipelama nultog pacijenta. Možete i sami isprobati, ako ste spremni, to iskustvo ovdje.

No budite upozoreni da apokalipsa slijedi vrlo brzo: nestat će cjepiva, počet će neredi i pljačke, pobune, financijska tržišta će doživjeti kolaps, smrt će se širiti kao kuga, policija i vojska se neće moći nositi sa situacijom i jedna za drugom će padati vlade.

Ako ste spremni na sve to, provjerite koliko dugo ćete uspjeti preživjeti, no ne nadajte se ničem duljem od mjesec dana, upozorava Time.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.