Tehno
74 prikaza

Lansirali aplikaciju koja spaja protivnike Brexita

Brexit - par se ljubi
Reuters/Pixsell
Čak 75 posto mladih Britanaca izjasnilo se za ostanak u Uniji što je potaknulo dvojac na lansiranje aplikacije koja okuplja istomišljenike

Dok jedan dio Britanaca slavi izlazak iz Europske unije, drugi tuguje, a treći pokušava shvatiti što se događa, dvojica muškaraca odlučila su iskoristiti ovu priliku i lansirati aplikaciju za spajanje ljudi koji su glasovali protiv izlaska iz Europske unije.

Iako je gotovo 52 posto Britanaca glasovalo za izlazak iz Unije, oko 75 posto mladih izjasnilo se za ostanak. Ovaj podatak bio je ključan za dvojicu mladića koji su napravili aplikaciju Remainder. Ona spaja mlade ljude koji su dali svoj glas za ostanak u Uniji te sada traže srodnu dušu koja je učinila isto. 

No, aplikacija ne nudi samo posredovanje u vezama već je tu i za sve mlade koji samo žele porazgovarati s nekim i razmijeniti stavove oko referenduma. 

Aplikacija je lansirana kao šala, no prikupila je veliki interes javnosti te je dvojac sada lansirao crowdfunding kampanju kojom žele steći dovoljno sredstava za razvoj Remaindera.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.