Tehno
191 prikaza

Lažni dokumentarac o svijetu bez muškaraca naljutio muškarce

No Men Beyond This Point
YouTube screenshot
Lažni dokumentarac No Men Beyond This Point naljutio je muškarce jer prikazuje svijet u kojem vladaju žene

Pseudodokumentarac No Men Beyond This Point prikazan je prošle godine na TIFF-u, a u njemu se priča o svijetu u kojem muškarci izumiru. Prije par dana na YouTubeu je objavljen foršpan za film koji je izazvao veliku bunu, prvenstveno među onima koji nisu mogli razlikovati činjenicu od fikcije. 

U filmu se prati Andrew Myers (37) koji je najmlađi muškarac na Zemlji koja od 1950-ih ima sve manje muškaraca, a žene rađaju samo žensku djecu za što im nisu potrebni ni muškaci. Pritom se Myers upusti u vezu sa ženom za koju radi, a u isto vrijeme muškarci krenu u revoluciju koja za posljedicu ima pravi kaos. 

No Men Beyond This Point  | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

Iako je cijeli film šala, redatelj Mark Sawers očito je pogodio u živac one kojima se slika svijeta kojim vladaju žene čini kao prava noćna mora. Tako su se mnogi u YouTube komentarima okomili na film kao propagandu militantnih feministkinja očito ne obrativši pozornost na podatak tko stoji iza filma. Uz to, komentatori kakvi obično budu, prigovarali su na činjenicu da sva infrastruktura radi, da se proizvode automobili, nafta... pa su se pitali i tko stoji iza toga. Bilo je i onih koji nisu prepoznali da se radi o lažnom dokumentarcu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.