Tehno
280 prikaza

LG izumio savitljiv TV koji se na zid učvrsti poput magneta za hladnjak

LG televizor
LG Display
LG je osmislio TV kojeg ćete moći smjestiti gdje poželite, a usput ćete uštedjeti jer ne treba postolje

Južnokorejski elektronički gigant LG pokazao je ovaj tjedan svijetu svoj nevjerojatno tanak televizor s ekranom od 140 cm. Ono što je još zanimljivije jest da ima fleksibilan ekran kojeg možete prisloniti na zid koristeći magnete.

Zasad je riječ tek o konceptu, te nema naznaka kada će i hoće li ovakav proizvod zaista izaći na tržište. Glavni razlog ove najave bilo je ukazivanje na LG-evo planiranje da se usredotoči na izradu OLED ekrana za buduće proizvode.

LG televizor | Author: LG Display LG Display

TV ekran je debljine manje od milimetra, što je otprilike kao spajalica. Na zidu ga drži magnetna podloga, a sam televizor djeluje kao papir.

LG je ovime pokazao kako bi savitljivi ekrani jednog dana mogli biti uklopljeni u svakodnevne proizvode.

Inače LG i Samsung su pioniri u savitljivoj tehnologiji posljednjih godina, a tek trebamo shvatiti zašto bi nam uopće uređaji s fleksibilnim ekranima trebali biti nužni u svakodnevnom životu. Doduše, navedeni televizor malo nas je približio toj ideji.

Samsung bi navodno do sljedeće godine trebao izraditi potpuno savitljiv telefon, iako još nije poznato koje bi bile njegove prednosti. Dosad su LG i Samsung izbacili na tržište mobitele sa zakrivljenim ekranima, no oni nisu oduševili korisnike, piše Business Insider.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.