Tehno
176 prikaza

Nakon što su ih produžili tweetovi postali sve kraći

Društvena mreža Twitter
THOMAS WHITE/REUTERS/PIXSELL
Od uvođenja limita od 280 znakova tek jedan posto korisnika objavljuje tweetove nove maksimalne duljine

Godinu dana nakon što je Twitter uveo mogućnost produljenja objava sa 140 na 280 slovnih znakova, društvena mreža je objavila da su tweetovi, paradoksalno postali u prosjeku kraći i pristojniji.

Primjerice, korisnici engleskog jezika pišu statuse od 33 slovna znaka, što je za jedno slovno mjesto manje nego prije maksimalnog produljenja objava. 

Od uvođenja limita od 280 znakova tek jedan posto korisnika objavljuje tweetove nove maksimalne duljine, a 12 posto objava ima više od 140 znakova. 

Internetska društvena mreža za mikro-blogging zamijetila je da "ljudi čije objave imaju 280 slovnih znakova češće pišu 'molim' (54 posto) i 'hvala' (22 posto) te češće koriste skraćenice". 

Trend je zamijećen među korisnicima svih jezika. 

U studenome 2017. Twitter je pokrenuo mini-revoluciju odustavši od limita koji je iznosio 140 slovnih mjesta za latinične jezike, a uz izuzetak osoba koje koriste japansko, kinesko ili korejsko pismo, s obzirom na to da oni mogu reći više i s manjim brojem znakova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.