Tehno
182 prikaza

NASA slavi četvrtu godišnjicu rovera Curiosity

Rover Opportunity
Wikipedia
NASA-in rover Curiosity izvorno je trebao raditi samo dvije godine, ali misija je produljena dok rover se ne pokvari

Četiri godine rover Curiosity istražuje površinu Marsa, a NASA tim povodom objavila je igricu za mobitele jednostavno nazvano Mars Rover. Dostupna za Android uređaje, iPhone i stolna računala, igrači imaju jednostavna cilj; pronaći vodu.

Naizgled jednostavan cilj otežan je zato što su igrači izloženi samo dijelu problema koje svakodnevno rješavaju vozači pravog rovera. Ako prebrzo udarite u neku prepreku, kotači će puknuti. Slome li se, igra je gotova.

NASA kaže da su dio igrice preslikali iz pravog rovera s najbližeg Zemljinog susjeda. Rover je tražio znakove vode i života, a planetarne stijene oštetile su mu kotače. 

Iako postoje neke sličnosti, daleko više je razlike. Pravi Curiosity ne traži samo vodu, a trenutačno buši stijenu kako bi analizirao sastav marsove površine.

Ako vas je zaintrigirala igrica, dostupna je na slijedećim poveznicama za iPhone i iPad, Android uređaje i stolna računala.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.