Tehno
353 prikaza

Ovo je budućnost sigurnosnih provjera na aerodromima

Aerodrom
Reuters/Pixsell
Putna Sigurnosna Agencija predložila je ulaganje u nove tehnologije kako bi se sigurnosne provjere na aerodromima ubrzale

Dugački redovi za sigurnosnu provjeru na aerodromima gnjavaža su svim putnicima. No, zbog opasnosti od mogućih terorističkih napada takve su provjere prijeko potrebne. Kako bi smanjili redove i učinili putovanje što ugodnijim iskustvom, Putna Sigurnosna Agencija (TSA) predložila je da se novac predviđen za pojačavanje sigurnosti uloži u bolju tehnologiju umjesto u dodatno osoblje. 

Ovo su inovacije koje bi mogle promijeniti osiguranje na aerodromima:

Trake za prtljagu

U Atlanti je prošli mjesec testirana poboljšana traka za prtljagu koja pri pregledu putnika funkcionira tako da automatski razvrstava prtljagu te omogućuje putnicima da prođu kroz detektore čim završe stavljanje stvari na traku umjesto da čekaju da prvo prođe osoba ispred njih. Pokazalo se da ova traka za prtljagu može primiti 30 posto putnika više nego obična. 

3D tehnologija

Skeniranje prtljage i njihov trodimenzionalni prikaz omogućio bi osoblju na aerodromu da brže detektiraju i lociraju predmet u prtljazi koji nije dopušten na avionu. Također, ovakav sustav ne značio bi da osoblje ne mora pregledati svaku torbu već bi upozorio ako se u njoj nalazi nedozvoljen predmet. 

Brže skeniranje putnika

Svaki putnik pri sigurnosnoj provjeri mora proći kroz detektor. No, to je ponekad spor proces. Tim znanstvenika radi na skeneru koji bi omogućio da putnici samo prošeću kroz detektor, bez usporavanja ili zaustavljanja, a ne bi morali niti skidati jakne ili cipele. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.