Tehno
229 prikaza

Savršen poklon za svako dijete - domena s njegovim imenom

Domene
Thinkstock
Ako ne znate što biste poklonili sljedećoj bebi kojoj idete u posjet, ozbiljno razmislite o domeni s njezinim imenom

Kad se rodi beba okupi se obitelj, rodbina i prijatelji i svi većinom donose poklone koje dijete ili preraste ili prestane doživljavati unutar sljedećih šest do 12 mjeseci. I nitko se ne sjeti djetetu pokloniti poklon koji bi mu mogao dobro doći ostatak života: domenu s njegovim imenom.

Naime, iako ne znamo što nam donosi budućnost, znamo da je prodaja i kupovina imena domena već neko vrijeme razvijen i unosan posao. Uz to, društvene mreže, po svemu sudeći, neće tako skoro nestati. Posjedovanje domene s osobnim imenom bi tako moglo biti prava odskočna daska za vaše dijete, bez obzira bavilo se ono jednog dana showbizom, informatikom ili davalo instrukcije iz matematike. Zamislite samo: okružuju nas djeca čije bi domene jednog dana mogle vrijediti milijune kuna.

Većina roditelja dosta ozbiljno pristupa odabiru imena za svoje dijete, pa kad već donesu tu veliku odluku, možda ne bi bilo naodmet da odmah kupe domenu, a možda razmisle i o registraciji na Twitteru ili Instagramu, pa nek se nađe?!

Google na tabletu | Author: Chris Radburn/Press Association/PIXSELL Chris Radburn/Press Association/PIXSELL

Ako mislite da je ovakvo razmišljanje suludo i smiješno, razmislite što se može dogoditi ako domena završi u krivim rukama. Fotografkinja Jane Hill je 1996. godine kupila domenu nets.com te je godinama provocirala vlasnika košarkaškog kluba Brooklyn Nets. Neke poznate osobe trebale su osmisliti alternativna imena na Twitteru budući da su njihova već bila zauzeta, a da ne govorimo koliko neugodnosti može izazvati ako netko piše riječi koje većina ljudi, ne znajući, pripisuje vama, piše The Wall Street Journal.

Današnja djeca će vrlo vjerojatno biti brendirana u odrasloj dobi, koliko god mi željeli to izbjeći. A uz to, sve više poslodavaca prije zapošljavanja na internetu pretražuje informacije o potencijalnom zaposleniku, a vaše ime u krivim rukama vas može koštati karijere. Zato jednostavno investirajte u djetetovu budućnost i kupite mu njegovu domenu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.