Tehno
2002 prikaza

Stigli novi iPhonei: Staklo im najotpornije, podnose i pivo

Predstavljanje novog iPhonea 12. rujna 2018.
1/5
Apple
Tim Cook je novu verziju najavio kao "najnapredniju ikad" , iza njega se ocrtavala fotografija budućih modela XS i XS Max

Pred očima posjetitelja u Steve Jobs Theateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga rujna predstavio svoje nove uzdanice - iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4.

Kao i svake godine, Tim Cook je novu verziju iPhonea najavio kao "najnapredniju koji su ikad stvorili" dok se iza njega ocrtavala fotografija nadolazećih modela XS i njegovog "većeg brata" XS Maxa.

Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivu...Sve je izdržao, tvrdi Apple.

iPhone Umalo srčani Tehno Tajna funkcija iPhonea prepala sve koji se slikaju goli

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Dolazi i u verziji od 512 GB

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije.

Novost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije.

Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Blic je poboljšan i nosi naziv "True Tone flash". Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama.

Sat duplo brži, ali i pametniji

Na početku konferencije Apple je predstavio novi Apple Watch. U seriji 4 u potpunosti su mu promijenili lice, opremili ga novim, 30 posto većim ekranom do rubova koji su sada zaobljeni. Sat je tanji od prethodnika, ima novu početnu stranicu i znatno glasniji zvučnik.

Zbog procesora S4 novi Apple Watch je oko dva puta je brži od prethodne verzije, a ima i neke potpuno nove mogućnosti. Primjerice, uz pomoć svojih senzora, Watch će sada moći prepoznati ako njegov korisnik padne. Tada će, ako se vlasnik ne bude kretao više od minute, automatski pozvati poziv u pomoć.

Uz pomoć posebne elektrode i aplikacije, Watch će imati mogućnost očitati i EKG i to u samo 30 sekundi. Usluga će u početku biti dostupna korisnima u SAD-u, a kasnije i u ostatku svijeta. Uslugu je odobrila američka agencija za lijekove FDA.

Cijena Apple Watcha Series 4 za verziju s LTE podrškom kreće se od 499 dolara, a bez LTE podrške od 399., a prodaja kreće od 17. rujna u 26 zemalja svijeta dok se u Hrvatskoj očekuje 28 rujna. Serija 3 pojeftinit će na 279 dolara.

Apple se, inače, pohvalio i da je Apple Watch najprodavaniji sat na svijetu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.