Tehno
933 prikaza

Povratak u budućnost - nevjerojatno što je sve predvidio slavni film

Scena iz filma 'Povratak u budućnost 2'
Universal Pictures
Već danima svi pričaju o 21. listopadu, danu u kojem je 1989. godine film 'Povratak u budućnost 2' prikazao život u 2015.

Vjerojatno niste uspjeli izbjeći brojne podsjetnike da se bliži dan u kojem je Michael J. Fox, tj. Marty McFly, otputovao u drugom djelu poznate trilogije pod nazivom 'Povratak u budućnosti'.

Prisjetimo se stoga što smo u filmu imali u sadašnjosti, te što nam je stvarno na raspolaganju.

Veliki televizori i video konferencije: Da

U nekoliko scena u filmu ljudi gledaju televizore koji djeluju poput današnjih ogromnih plazmi. 1980-ih većina televizora je bila ponešto manja, teška i nezgrapna, te su uz njih išle brojne cijevi. Također, možemo vidjeti i neke ljude kako razgovaraju s ekranima, što nije loše, pogotovo kad znamo da danas svi pametni telefoni pružaju istu mogućnost: videochat.

Hoverboard: Ne

Unatoč nedavnoj reklami Lexusa koja prikazuje prvake skateboardere kako jurcaju parkom na čarobnim hoverboardsima, ta tehnogija još jednostavno nije tu.

Dronovi za vijesti: Da

Tijekom prijelomne scene u filmu, vidi se kako oko zgrade suda leti dron od USA Today koji fotografira mjesto događaja. Velike medijske kompanije danas počinju razmatrati korištenje dronova u svrhu prikupljanja vijesti.

Video igre u kojima ne trebate koristiti ruke: Da

Naš neustrašiv putnik kroz vrijeme, McFly, 2015. godine igra arkadnu igru 'Wild Gunman' u 'Cafeu 80-ih'. Dvoje klinaca se šokiraju što McFly mora koristiti ruke kako bi igrao, te 'Gunmana' prozivaju igrom za bebe. Zahvljajući proizvodima poput XBox Kinecta, igre u kojima ne trebate koristiti ruke danas su prilično često pojava.

Moda: I da i ne

Što manje budemo govorili o običajima nošenja dvije kravate, to bolje. No u filmu su pogodili o konceptu nošenja sportske odjeće u svakodnevici.

Svakodnevni potrošački proizvodi: Da, ali...

Pepsi i dalje postoji, ali tvrtka nije propustila priliku da na tržište izbaci limitirano izdanje Pepsi Perfect nalik onome kojeg Marty naručuje u filmu. No ključna stvar jest da je riječ o limitiranom izdanju. Također, u stvarnosti su 'Ralje' naravile samo 'Ralje: Osvetu' (četvrti film), iako to nije spriječilo Universal da napravi lažni foršpan za 'Ralje 19'.

Video naočale: Da

Marty McFlyjeva problematična djeca nose za stolom tijekom večere naočale koje po svojim funkcijama itekako podsjećaju na Google Glass, Oculus Rift i Samsung VR, prenosi CNN.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.