Tehno
381 prikaza

Svijet je poludio za ovom bocom vode - evo zašto

HidrateMe
Facebook
Na Kickstarteru se pojavila boca vode koja pazi na vašu razinu hidratacije, kako biste unijeli dovoljno tekućine u organizam

HidrateMe je pametna boca vode geometrijskog dizajna koja zasvijetli kad trebate popiti koji gutljaj vode. Prvu put su je svi zamijetili na TechCrunchu, a iako je tek lansirana, već je skupila više od potrebnih 35.000 dolara investicije, te je za vrijeme pisanja ovog teksta sakupila 172.000 (a ima još 32 dana na Kickstarteru!).

Ova bočica od dva dl radi tako što je sinkronizirate sa svojim telefonom putem aplikacije, uz pomoć Bluetootha. Aplikacija će od vas zatražiti podatke poput vaše dobi, spola, visine, težine i koliko ste obično aktivni.

Na temelju dobivenih podataka aplikacija će zatim izračunati koliko biste vode trebali piti, te će uz pomoć senzora unutar boce pratiti koliko ste popili vode.

Najbolji dio je to što se ova aplikacija može sinkronizirati s drugim aplikacijama (recimo onima za vježbanje), pa ako idete na planinarenje ili vozite bicikl, HidrateMe će prilagoditi potreban unos vode. Uz to, obratit će pozornost i na vašu lokaciju, kao i na temperaturu, vlagu zraka i druge vanjske čimbenike.

HidrateMe | Author: Facebook Facebook

Ideja za razvoj ovakve boce pala je na pamet osnivačici i predsjednici projekta Naydi Nguyen kad je shvatila da sama ne pije dovoljno vode, te je željela osmisliti elegantno rješenje za taj problem. "Trenutačno pratimo sve o svojem tijelu - koliko vježbamo, spavamo, jedemo, no ne postoji jednostavan način kako paziti na najvažniju stvar za naše tijelo: unos vode. To je bio sljedeći dio slagalice", objašnjava Nguyen koja se spojila s četvero inženjera, dizajnera, programer i ekonomista sa Sveučilišta u Minnesoti, te su unutar 54 sata imali prvi prototip.

Nakon toga su svi dali otkaze i sljedeća tri mjeseca detaljno razvijali bocu budućnosti. "80 posto posla za kampanju napravili smo prije nego je počela. Zahvaljujući tome, uspjeli smo okupiti veliku grupu ljudi u svijetu fitnessa koji su proširili riječ, te smo imali listu potencijalnih investitora i prije lansiranja na Kickstarteru", izjavila je Nguyen.

Još se ne zna hoće li aplikacija moći raditi na više HidrateMe boca ili će svaka funkcionirati uz jednu bocu, a problem je i to što ne smijete skinuti čep kroz se pije, jer je na njemu senzor koji prati koliko ste popili.

Ekipa tvrdi da bi baterija trebala trajati godinu dana, nakon čega biste je trebali zamijeniti, a iako će boca prvotno koštati 39 dolara, cijena će uskoro biti 45 dolara, s tim da ćete moći izabrati između pet boja. Na tržištu će, nadamo se, biti krajem ove ili početkom sljedeće godine, piše Business Insider.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.