Tehno
635 prikaza

Upoznajte Brunu - Pametnu kantu za smeće

Pametna kanta za smeće
Facebook
Možete ignorirati mrvice i dlačice koje je teško pomesti ili možete nabaviti pametnu kantu za smeće koja će vam olakšati posao

Bruno će umjesto vas počistiti smeće. On je prva pametna kanta za otpatke na kojoj su posljednjih godinu dana radili Jim Howard i Lori Montag iz Tulse u Oklahomi.

„Bruno zna kada mu se približavate brišući prašinu“, objašnjava Howard dodajući da se uz pomoć senzora aktivira vakuum koji radi toliko dugo koliko je potrebno da bi se pokupilo sve smeće s poda.

Motor mu je toliko jak da može „usisati standardnu veličinu mramornog stakla“.

Na poklopcu mu se, također, nalaze i senzori za blizinu, pa kantu nije potrebno otvarati ručno ili na papučicu, jer je motoriziran pa će to sam napraviti.

Uz to, u kanti se nalaze vrećice koje se mogu proširivati, a cijeli sustav je podešen tako da vlasnik putem aplikacije na mobitelu može primiti obavijest kada u Bruninoj vrećici više nema mjesta za smeće, ali i kada je dan odvoza smeća.

Nedostatkom neki smatraju činjenicu da radi na baterije, iako, ako ga normalno koristite, one bi trebale izdržati do 30 dana.

No ako ignorirate aplikaciju, koja služi kao podsjetnik, onda će Bruno postati tek obična kanta za otpatke i to bez ručke na poklopcu.

Prve pametne kante za smeće, koje su trenutno dostupne u pet boja, počet će se isporučivati u studenom, za cijenu od 129 do 159 dolara, piše Ozy.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.