Top News
1151 prikaza

Muljaže u cestama: 'Ima on neku 'plavušu' preko koje godinama izvlače novac'

Goran Stanzl, Sandra Šimunović/PIXSELL
Izmjene zakona koje je Plenković donio osiguravaju i da javnost neće znati puno više o namještanju i mitu, pa je time ispunjen i cilj zakona - sprečavanje štete stranci. Kako bi rekao premijer, "business as usual"

Ima on neku "plavušu" preko koje godinama valjda traje to izvlačenje novca, rekao nam je jedan ugledni član HDZ-a netom nakon što je objavljena vijest da je uhićen bivši šef uprave Hrvatskih cesta, HDZ-ovac Josip Škorić. I ubrzo se pokazalo da je sa Škorićem uhićena i vlasnica osječke tvrtke karakteristične plave kose. Škorić, Sanda Bajtl i bratić Zoran Škorić iz Osijek-Koteksa uhićeni su zbog namještanja dva posla u zadnjih godinu dana. Škorića terete da je primio mito od 122.000 eura kroz radove na kući i automobil. Ali po onom što smo čuli iz razgovora s mnogobrojnim HDZ-ovcima, čini se da priče o namještanju poslova traju mnogo dulje.

I mnogi su čuli, znali, ali nitko nije reagirao. Ništa posebno nije reagirao ni premijer Andrej Plenković iako je Škorić bio osoba koju je vidio na mjestu ministra graditeljstva još prije dvije godine. U HDZ-u su znali i za izvide, a Škorić je podnio ostavku mjesec prije uhićenja. Sad su ga suspendirali, a premijer je otišao na put u SAD i, dok se vrati, već računaju da ga nitko neće ni pitati o suradniku uhvaćenom s prstima u pekmezu.

Izmjene zakona koje je Plenković donio osiguravaju i da javnost neće znati puno više o namještanju poslova i mitu, pa je time ispunjen i cilj zakona - sprečavanje štete stranci. Kako bi to rekao premijer, "business as usual".

Sve o shemi izvlačenja novca iz Hrvatskih cesta čitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.