Top News
1023 prikaza

Opet se i sudski potvrdilo: Korupcija se definitivno isplati

Nikola Ćutuk, Dalibor Urukalović, Sandra Šimunović/PIXSELL
Kad i budeš uhićen, trebaš znati da je Uskok ionako pretrpan, pa im se ne da voditi duge sudske procese. I priznanje i vraćanje malog dijela onog što si “ćapnuo” oni će smatrati pobjedom.

Nagodio se s Uskokom zanimljiv trojac. Bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja, Patrik Šegota, koji je svojedobno vrijedio i kao nasljednik Milana Bandića, te bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, i njegov sin Darko, koji su preko obiteljske tvrtke izvlačili novac na namještenim poslovima. Šegota treba vratiti 50.000 eura i raditi za opće dobro, Dumbovići će na četiri, odnosno pet mjeseci u zatvor i trebaju vratiti 40.000 eura. I prije su se Bandićevi jataci dobro nagodili, pa će ljudi koji su godinama držali štandove za Advent i druge manifestacije, te od toga izgradili vile, također raditi za opće dobro i vratili su tek ukupno 130.000 eura. Svi su sve priznali. I dokazali kako je isplativo biti u koruptivnom lancu.

Ako si u njemu godinama, Uskok te nikad neće uhvatiti za sve što si odradio nego za jednu ili dvije stvari. I to ako uopće dođu do tebe, a ako si imalo pametan, proći ćeš im ispod radara. Rizik je već tu smanjen. Kad i budeš uhićen, trebaš znati da je Uskok ionako pretrpan, pa im se ne da voditi duge sudske procese. I priznanje i vraćanje malog dijela onog što si “ćapnuo” oni će smatrati pobjedom. Bandićevi kraljevi Adventa će, primjerice, kroz mjesec dana najma svojih vila isplatiti kazne. Nakon koju godinu si i rehabilitiran i više ti nitko ne može reći da si lopov. Možeš nastaviti s izvučenim novcem uspješnu poduzetničku karijeru...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.