Ekonomix
361 prikaza

Mi, kao Vivaldi, slavimo 4 godišnja doba, ali šunkama

"Šunkarna Kodila"
1/8
Matej Fišer
Oni su u Murskoj Soboti već treća generacija šunkarne; imaju sve prekmurske delicije, restoran s odležanim mesom...

Kreker od tijesta s heljdinim brašnom koji podsjeća na slanu, tanku i hrskavu kožicu odojka, komad sasvim bijele, doslovce slatke slanine te kisela pikulica od pekmeza od marelica bile su senzacionalan doček u Šunkarni Kodila u Murskoj Soboti u Sloveniji. Zalogajčić je taman velik da cijeli stane u usta i u njima se gotovo rastopi pa se okusi isprepletu, gotovo stope u jedan.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.