Tehno
120 prikaza

Google predstavio dodatak andriodima koji bi mogao smanjiti krađu mobitela

Smartphone
Danijel Berković/PIXSELL
Google predstavlja prvi veliki update za androide nakon lansiranja novog operativnog sustava u studenom.

Najzanimljivije poboljšanje definitivno je novi dodatak koji bi mogao pomoći u smanjenju broja krađa pametnih telefona.

Naime ako uključite novu opciju Devide Protection, vaš će mobitel ostati zaključan sve do trenutka dok se ne ulogirate u svoj Google račun. Čak i u slučaju da kradljivac pametno pokuša vratiti tvorničke postavke, i dalje će se prije korištenja prvo morati ulogirati.

Andriod | Author: fficialandroid.blogspot.com fficialandroid.blogspot.com

Na taj način, čak i ako vam netko ukrade mobitel, ni na koji način neće moći ukrasti vaše osobne podatke i naići će na zid, u kojem god smjeru krenuo.

Inače, Apple je predstavio sličnu značajku, nazvanu Activation Lock, u iOS7 izdanju, zahvaljujući čemu je krađa iPhonea u San Franciscu pala za 40 posto, a u New Yorku za 25 posto. Očekuje se da će se ista situacija dogoditi i u slučaju andrioda, nakon instalacija Device Protectiona, piše Business Insider.

Uz to, dodano je neko novih značajki, poput podrške za više SIM kartica, te nekoliko postavki koje bi trebale telefon učiniti još sigurnijim. 

Kad je lasiran 5.0 update Google ga je prozvao najvećim, najambicioznijim OS updateom ikad, no i dalje je postojalo mnoštvo bugova. Čini se da ih je Google konačno riješio s ovim novim 5.1 izdanjem, iako je još nepoznato je li riješen i jedan od najvećih dosadašnjih problema: onaj kad android sam mijenja način na koji funkcionira silent mode.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.