Tehno
729 prikaza

Hoverboard za plažu: surfajte pet metara iznad mora

Hoverboard
Youtube
Surfanje djeluje prilično dosadno ako pomislite da biste valove mogli 'preletjeti' na hoverboardu, zar ne?!

Francuska tvrtka Zapata Racing izumila je Hoverboard, leteću dasku za surfanje koja radi na vodeni pogon, a s kojom možete doslovno letjeti iznad mora.

Daska, koja se može vinuti do pet metara u zrak, pričvršćena je na Jet Ski s 18 metara dugom cijevi. Pogon kojeg proizvodi Jet Ski preusmjerava se kroz cijev, što pruža dovoljan pritisak da se uzdignete u zrak i dosegnete brzinu od 40 km/h.

I dok vam voda omogućuje let zrakom, stručnjaci iz Zapata Racinga ističu da nije potrebna nikakva posebna obuka za korištenje daske. "Sve što trebate je uspostaviti ravnotežu, a to ćete postići nakon 10 minuta."

Iako se Hoverboard može i iznajmiti, ako želite posjedovati ovo čudo moderne tehnologije, budite spremni izdvojiti više od 5.000 dolara, piše Ozy.

Inače, prozvođač savjetuje da dasku koriste osobe starije od 16 godina, te da nose kacigu i ne isprobavaju je na mjestu gdje je dubina vode manja od četiri metra.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.