Tehno
314 prikaza

Mortal Kombat X: Je li ovo najnasilnija video igra svih vremena?

Mortal Kombat X
Youtube
S jezivom simfonijom smrtnih slučajeva koji će vam usaditi strah u kosti, ova igra nije nalik ičemu prije, no je li imalo dobra?

Jax zgrabi ruke protivnika, digne ih iznad glave i uz gadan pljesak rabije ih jedno o drugo, tako da ostanu vidljive samo ruke. Zatim uzme predah kako bi zapalio cigaretu, ali to ne traje dugo, jer prije nego popuši do kraja, već razjapljuje usta neprijatelja i glavu mu prelomi na pola. Cigaretu ugasi s jezikom dok krv šiklja na sve strane.

Normalno, Jax pobjeđuje.

Čak i ako niste čuli za za Entertainment Software Rating Board (ESRB), vjerojatno ste vidjeli njihov rad. Prije svake reklame za video igru, na ekranu se pojave velika slova 'Rated E for Everyone' (za sve), 'T for Teen' (za tinejdžere) ili 'M for Mature' (za odrasle). Svaka njihova igra sadrži ovakvu oznaku, a kada je originalni Mortal Kombat objavljen 1992. druge, još se nisu tako označavale igre. Doduše, upravo zahvaljujući ovoj igri su morali uvesti to pravilo.

Mortal Kombat X | Author: Youtube Youtube

Naime Mortal Kombat jedna je od najpoznatijih igara svih vremena. Priča je prilično jednostavna: dva lika se udaraju dok jedan od njih ne umre. Osvježite se, pa sve ispočetka. Borbene igre ne mogu biti jednostavnije od ove. Ali razlog zbog kojeg se Mortal Kombat istaknuo jest vrlo realističan prikaz nasilja kojim obiluje. Likovi su digitalizirane verzije stvarnih glumaca, tako da svaki udarac djeluje kao da stvarno jedna živa osoba udara drugu. To nije bilo nimalo nalik animaciji, te cenzori nisu bili nimalo zadovoljni.

Ali ono što je još više stršalo, bio je 'Fatality', tj. sustav ljudskih žrtava ili kobnost. Kad bi igrač krajnje dotukao svojeg protivnika, pobjednik je mogao svoju pobjedu učiniti mrvicu slađom, točnije, krvavijom. Uz opciju 'dokrajči ga' i stiskanje odgovarajućih tipki, doživjeli biste takav prikaz virtualnog nasilja da vam se sledi krv u žilama, piše The Daily Beast.

Sub-Zero zaledi prsa svojeg protivnika ledenim udarcem. Zatim slijedi običan udarac kojim mu ostavlja rupu u tijelu. Ostaje mu samo kralježnica, ali ne zadugo. Sub-Zero poseže za kralježnicom i trga je na pola. Zatim podiže tijelo, također ga prepolovljuje i razbacuje ostatke po zemlji. Sub-Zero pobjeđuje. Fatality.

Usprkos svih žrtvama, igra djeluje kao da je dizajnirana kako bi izazvala određenu dozu suosjećanja s žrtvom. Posebno nasilni napadi uzrokovat će zumiranje i rendgenski prikaz tijela vašeg protivnika. Vidjet ćete niz pucanja kostiju do najsitnijih detalja. Krv će slobodno teći, a vjerujte da će u svakoj igri biti krvavih gejzira. .. gdjegod se vi u igri nalazili.

Mortal Kombat X | Author: Youtube Youtube

Postoji priča koja prati cijelu igru, iako se u biti sve svodi na borbu za borbom. Ali da se show uvijek mora nastaviti, dokazuje i činjenica da će vam odjednom biti ponuđena tri žetona za koje nećete znati kamo vas vode, ali će vam nuditi neke novitete. Taman kad vam krene, potrošit ćete žetone, a nove ćete moći kupiti uz pomoć kreditne kartice.

Ako platite, trebat ćete manje vježbati i bit ćete bolji, jači i brže ćete doći na sljedeću, još grozniju razinu. Da, možete platiti, ali možete se i potruditi da dođete gdje želite. Sami odlučite i razmislite zbog čega ste uopće počeli igrati igru. Jer ako platite da biste što prije došli do kraja, pomalo se gubi smisao igranja. 

Mortal Kombat X jedna je dakle od onih igara zbog koje zaštitnički raspoloženi roditelji noćima neće moći spavati, uvjereni da će ona njihove klince pretvoriti u bešćutne ubojice. Ali, isto tako, ako vam je do hladnokrvnih ubojstava, ne morate joj se predati u 'ruke'. Nego je jednostavno pogledajte na YouTubeu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.