Tehno
635 prikaza

Konačno je netko napravio najbolje mjesto u avionu - na vrhu!

Windspeed zrakoplov
windspeed
Ako oduvijek sanjate o potpunom pregledu situacije iz zrakoplova, vaši snovi bi se uskoro mogli obistiniti

Za većinu nas, najbolje stvari u vezi leta zrakoplovom su: besplatna pića, mogućnost da pogledamo sve romantične komedije koje smo propustili i trenutak kad sletimo i znamo da smo preživjeli.

Ako se pitate što bismo više mogli poželjeti, što kažete na ovo: mjesto na vrhu zrakoplova, odakle imamo potpuni pregled na sve što se događa.

Srećom, još netko je razmišljao na isti način, pa je takav koncept predložila tvrtka Windspeed Technologies iz Washingtona, koja cilja na vlasnike privatnih zrakoplova i putnike iz prve klase koji žele ultimativni doživljaj leta. 

Zahvaljujući SkyDecku - paru ekskluzivnih sjedala unutar staklene kupole - oni koji to požele i mogu si priuštiti, moći će vidjeti svijet s vrha zrakoplova.

SkyDeck je mjehurić u obliku suze, te bi trebao biti dostupan privatnoj i komercijalnoj zrakoplovnoj industriji. Nudi pogled od 360 stupnjeva, a krase ga rotirajuća sjedala. Svi koji su ikad poželjeli glumiti pilote, bez da trebaju naučiti upravljati zrakoplovom, na ovaj način mogu doći na svoje, piše Guardian.

Dizajn SkyDecka omogućuje da se doda postojećim zrakoplovima, te će podići putnike u vis. Iako je još u tijeku patentiranje dizajna, već su poznati troškovi instalacije, koji će stajati između 5.3 i 16.6 milijuna funti.

"Mislim da to baš i neće biti privlačan dodatak zrakoplovima. Moguće je izbušiti rupu na trupu zrakoplova, ali ono dodaje težinu. Morate izgraditi veliki okvir oko nje, a postavljanje zračne kabine na vrh zrakoplova povećat će potrošnju goriva", objasnio je Peter Barrington, ravnatelj škole za zračno inženjerstvo s Kingston fakulteta.

Najveći problem je to što kad ste toliko visoko koliko je zrakoplov gotovo cijelo vrijeme leta, nećete imati baš neki ludi pogled. Stoga treba detaljno razmisliti o prednostima i nedostacima ovako velike investicije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.