Tehno
336 prikaza

Ovo računalo moglo bi postići cijenu od milijun dolara!

Apple I
CharityBuzz
Prototip Apple I računala napravljen je u mitskoj garaži gdje je počela povijest jedne od najvećih kompanija današnjice

Na aukciji CharityBuzza pojavilo se Apple I računalo, čija se vrijednost procjenjuje na milijun dolara. 

Cijena ne treba šokirati jer su ova računala i u prošlosti postizala vrtoglave cijene. Naime, pokojni Steve Jobs i Steve Wozniak ova su računala ručno proizveli, a napravili su ih oko 200 i tek ih je nekoliko preživjelo do danas. 

Apple logo | Author: Wikipedia Wikipedia

No, računalo koje se sada našlo na aukciji, ima posebnu vrijednost jer je to prototip Apple I računala, gotovo sigurno napravljen u legendarnoj garaži gdje je povijest Applea počela

Steve Wozniak potvrdio je da se ovakav primjerak Apple I računala nikada nije pojavio u slobodnoj prodaji te će ovaj unikatni primjerak zasigurno postići visoku cijenu. 

Vlasnik ovog računala je nepoznat, no vjeruje se da je originalni vlasnik bio jedan od prvih zaposlenika Applea. Sadašnji vlasnik kupio je računalo početkom 2000. godine, a sada ga je odlučio ponuditi na aukciji. 

Set sadrži i upute za korištenje na kojima se vidi Appleov originalni logo, Isaac Newton sjedi ispod stabla jabuke, iz 1976. godine. 

Aukcija traje još dva dana, a trenutačna najviša ponuda iznosi preko 500.000 dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.