Tehno
266 prikaza

Pametno rublje za muškarce: Štiti vaše 'plivače'

Wireless armour
Facebook
Muškarci znaju koliko je teško zaštititi svoju muškost od štetnih elektromagnetskih zračenja, no tu bi im odsad moglo pomoći pametno rublje

Kako bi ostali povezani s poslom, izlascima, društvom i obitelji u ovo digitalno doba, svi konstantno nosimo mobitele sa sobom. I dok žene za to imaju torbice, većina muškaraca smartphone drži u džepu hlača, a često se i služe laptopom tako što ga balansiraju na koljenima. 

Najnovija istraživanja pronašla su konkretnu poveznicu između zračenja koje emitiraju ovi uređaji i smanjene plodnosti. Pa izgleda da nam tehnologija, koja bi nas trebala učiniti poželjnijim, zabija nož u leđa.

Upravo to je razlog zašto trebate Wireless Armour, tj. bežični oklop - donje rublje koje štiti mušku plodnost protiv 99.9 posto štetnog elektromagnetskog zračenja koje emitiraju Wi-Fi uređaji poput pametnih telefona i laptopa.

Wireless armour | Author: Facebook Facebook

Ovu pametnu, nosivu tehnologiju razvio je britanski znanstvenik Joseph Perkins, a mnogi su ga već prozvali rubljem za superjunake. Jedan par koštat će vas od 38 do 55 dolara, a njegova tajna krije se u tkanini bokserica, tzv. radiatex-u. 

Na stranici Wireless Armoura piše da ova impresivna tehnologija sadrži mrežu čistog srebra utkanog u tkaninu, čime se stvara neprobojni štit od elektromagnetskog zračenja, budući da je srebro jedan od najboljih vodiča struje.

Srebro bi inače moglo postati popularnim dijelom pametnih tkanina, jer se pojavljuje u još nekoliko vrhunskih proizvoda, te predstavlja željeni metal budućnosti za mnoge nove generacije tekstilaca, piše Yahoo.

Uz to, Wireless Armour napominje da je dodatak srebra pomogao da rublje bude izrazito antimikrobno, što znači da se sprječava širenje bakterija i drugih mikroba, te da je higijenskije od drugog. Dakle, štiti na sve potrebne načine.

Sad čekamo da na red dođu žene. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.