Tehno
402 prikaza

Samsungovo rješenje za sigurno zaobilaženje velikih kamiona

Samsungov kamion
Youtube
Samsung se dosjetio i na kamion pričvrstio veliki ekran koji prikazuje stanje na cesti ispred njega

Vjerojatno je jedna od najgorih noćnih mora svakog vozača da 'zapne' iza sporog, smrdljivog kamiona i to po mogućnosti na krivudavoj cesti s jednom trakom u svakom smjeru.

Jedna od najgorih stvari, čak i ako nije velika gužva, jest što zbog veličine kamiona ne možete imati pravi uvid u cestu ispred sebe. Zbog toga ili možete vrtoglavo pojuriti u neizvjesnu budućnost ili pak provesti xy vremena vukući se iza kamiona.

No argentinska podružnica južnokorejskog tehnološkog magnata, Samsunga, dosjetila se kako stati na kraj tom problemu. Tako su se oni ovih dana pravili važni sa svojim tzv. sigurnim kamionom koji je opskrbljen bežičnim kamerama na prednjoj strani kamiona, koje prikazuju široku scenu ceste ispred na velikom ekranu koji je pričvršćen na stražnji dio kamiona.

Na ovaj pokret Samsung se olučio kako bi smanjio broj prometnih nezgoda zbog nespretnog zaobilaženja kamiona. Uz to što na ovaj način vozači koji voze iza imaju bolji pogled na cestu ispred, oni mogu vidjeti sve potencijalne prepreke što spriječava i potrebu za iznenadnim hitnim kočenjem.

Samsung je izjavio da je njihov kamion koišten samo za testiranje, ali da rade s vladom na izradi daljnje tehnologije, piše Mashable.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.