Tehno
857 prikaza

Za nula kuna stigao do Novog Zelanda

Wiebe Wakker
Handout/REUTERS/PIXSELL
Prije tri godine krenuo je iz Nizozemske i proputovao ukupno 30 zemalja, a prevalio je 101.000 kilometara

Nizozemski zagovornik održivosti završio je u petak na Novom Zelandu najduže putovanje u električnom vozilu nakon vožnje duge tri godine tijekom koje je prošao više od 30 zemalja. Wiebe Wakker putovanje je započeo u Nizozemskoj u ožujku 2016. u svom “Plavom banditu” kako bi pokazao potencijal održivog prometa, financiran donacijama onih koji su pratili njegovo putovanje na društvenim medijima.

"Htio sam dati sve od sebe da promoviram ovu tehnologiju i pokažem da je moguć održiv način prijevoza", rekao je novinarima Wakker. 

"Htio sam učiniti nešto maštovito poput vožnje električnim automobilom iz Amsterdama do druge strane svijeta i pokazati da je to moguće", dodao je. 

Tijekom putovanja dugog 101 tisuću kilometara, Wakker je prošao kroz istočnu Europu, Iran, Indiju, južnu Aziju prije nego što je obišao većinu Australije i Novog Zelanda. 

Wiebe Wakker | Author: Social Media/Reuters/Pixsell Social Media/Reuters/Pixsell
Wekker je na svom blogu i društvenim medijima redovito objavljivao najnovije informacije o putovanju, detaljno je pisao o posjetu najvećem proizvođaču automobila u Teheranu, kvaru na indonezijskom otoku Javi te o australskoj divljini i svjetski poznatom Uluru koji se smatra najvećim kamenim monolitom. 

Vožnja se oslanjala na potporu stranaca diljem svijeta koji su putniku ponudili hranu, smještaj i osnovno sredstvo za punjenje njegova automobila. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mad975.IA 09:38 05.Kolovoz 2019.

    "financiran donacijama" - znači on promovira održiv način preživljavanja. Nemojte raditi, tražite donatore. Nešto poput popova, sponzoruša i influencera