Tehno
941 prikaza

Zahvaljujući vojsci Izrael je sljedeća Silicijska dolina

Tehnološki institut u Izraelu
Wikipedia
Tehnoloških kompanija u Izraelu je sve više, a ova zemlja ima i najviše startupa po stanovniku

Silicijska dolina sinonim je za tehnologiju i dom je mnogim uspješnim tehnološkim kompanijama. No, Izrael bi mogao postati slijedeća Silicijska dolina, barem tako tvrde mnogi stručnjaci i analitičari. 

Inbal Arieli, jedna od najutjecajnijih ljudi na izraelskog tehnološkoj sceni, objasnila je kako kroz nekoliko godina možemo očekivati veliki rast izraelskih tehnoloških kompanija, a vjeruje i kako će sve više globalno poznatih tvrki baš ondje otvarati svoje tvornice. 

"Mi u Izraelu imamo nešto što ostale zemlje nemaju - vojsku", rekla je Arieli. 

U Izraelu je služenje vojnog roka obvezno za muškarce i žene. Muškarci služe tri godine, a žene dvije te tijekom vojnog roka imaju doticaj s raznim tehnologijama. Ovo iskustvo im kasnije pomaže da napreduju na području tehnologije te se zaposle u jednoj od mnogih visokotehnoloških kompanija. 

Izrael je danas na drugom mjestu svjetskih država po broju tehnoloških kompanija te je trend rasta i ulaganja u ovakve tvrtke u stalnom rastu. Arieli kaže kako u korist Izraela kao sljedeće velike tehnološke sile ide i činjenica da ova država ima više startupa po stanovniku nego ijedna druga zemlja. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.