Tehno
442 prikaza

Želite naučiti klingonski? Sada to možete potpuno besplatno

Reklama za tečaj klingonskog
Duolingo
Sami možete birati tempo kojim ćete učiti klingonski jezik u Duolingo aplikaciji, a to je dostupno potpuno besplatno. Taman da se pripremite za novu sezonu serije Star Trek: Discovery

Fanovi Zvjezdanih staza sada su dobili savršenu priliku da svoju stručnost podignu na sasvim novu razinu, tako što će uz popularnu aplikaciju za učenje stranih jezika moći savladati klingonski - potpuno besplatno.

Duolingo je objavio kako je kolekciji svojih jezika koji se mogu učiti dodao i fiktivni jezik Klingonaca, a cijela stvar je zahvaljujući radu volontera nakon par godina postala spremna za učenje. O kligonskom se pisalo još 2015. godine, a projekt je vodio Felix Malmenbeck, koji je, sasvim očito, veliki trekkie. 

Kako je nedavno završila prva sezona Discoveryja koji nam je donio nešto drugačije i grlenije Klingonce, ovo je savršena prilika da uronite u ovaj jezik i naučite ga do sljedeće sezone, kako bi lakše pratili seriju i sa klingonskim titlovima. Naime, iako nema hrvatskih titlova, Netflix uz ovu seriju nudi klingonske. Inače, klingonski se već više godina može učiti i na raznim sveučilištima. 

Duolingo je ranije imao i tečaj u kojem ste mogli učiti valyrijski jezik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.